ΤΟΠΙΚΑ

Δράση από το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Π.Θ.

δράση-από-το-εργαστήριο-λόγου-και-πολι-59349

Δράση με τίτλο «Ιστορίες μιας ανάσας και στοχασμοί για την προφορική αφήγηση» διοργανώνουν το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Πανελλήνιος Ομιλος Φίλων Αφήγησης (ΠΟΦΑ) επενδύοντας στη σημασία και στον ουσιαστικό ρόλο της αφήγησης στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Η δράση έχει δυο άξονες, την αφήγηση ιστοριών από αγαπημένους αφηγητές της χώρας μας, και στοχασμούς και απόψεις αφηγητών για την τέχνη της αφήγησης, αλλά και παρεμβάσεις ειδικών από διαφορετικά πεδία της επιστήμης και της τέχνης. Συγκεκριμένα οι δράσεις θα είναι προβολή σύντομης διάρκειας βίντεο στα οποία θα έχει ελεύθερη πρόσβαση καθένας. Τα βίντεο θα προβάλλονται από το link του Εργαστηρίου Λόγου Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και του ΠΟΦΑ.

Η κίνηση έρχεται, σε κάποιον βαθμό, να καλύψει το κενό που άφησε η ματαίωση του Φεστιβάλ Αφήγησης που θα γινόταν τον Ιούνιο του 2020, στη λίμνη Πλαστήρα και στο πλαίσιο συνεργασίας και ίδρυσης της Ακαδημίας Αφήγησης με τον Δήμο της Λίμνης Πλαστήρα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού http://languageculturelab.ece.uth.gr/

Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης http://pofa.uth.gr/index.php/el/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου