ΤΟΠΙΚΑ

«Ελαιόλαδο Πηλίου»: Ονομαστό λάδι με διακρίσεις

ελαιόλαδο-πηλίου-ονομαστό-λάδι-με-δ-60337

Δύο ακόμη διεθνή βραβεία απέσπασε στο Βερολίνο το «Ελαιόλαδο Πηλίου» της οικογένειας Βολιώτη

Μια ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε το «Ελαιόλαδο Πηλίου» της οικογένειας Βολιώτη στον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή πολλών χωρών. Αξίζει, παράλληλα, να υπογραμμιστεί ότι συγκαταλέγεται στα κορυφαία διεθνώς, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες, στοιχεία πολύτιμα για την υγεία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε το «Ελαιόλαδο Πηλίου» της οικογένειας Βολιώτη στον διεθνή διαγωνισμό «Berlin Global Olive Oil Awards 2020», με τους ειδικούς γευσιγνώστες να δίνουν τα εύσημα.

Συγκεκριμένα silver βραβείο έλαβαν στην κατηγορία της ποιότητας το αγουρέλαιο και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ στην κατηγορία της καινοτομίας κατέκτησαν το bronze βραβείο.

Επιβράβευση αποτελεί, ταυτόχρονα, για την οικογένεια Βολιώτη, η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, που κατατάσσουν το «Ελαιόλαδο Πηλίου» στα πέντε κορυφαία διεθνώς, με περίοπτη θέση στην κατηγορία ισχυρισμός υγείας, που υπογραμμίζει τις φαρμακευτικές ιδιότητες που διαθέτει.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Απόστολος Βολιώτης, «ψυχή» της επιχείρησης, υπογράμμισε ότι «είναι πολύ μεγάλη η διάκριση που αποσπάσαμε σε έναν ακόμη μεγάλο διεθνή διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν κορυφαίοι γευσιγνώστες. Το αγουρέλαιο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, γεγονός που μας αναδεικνύει στα καλύτερα, υψηλής αξίας ελαιόλαδα παγκοσμίως και είναι ότι καλύτερο για την περιοχή μας».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι παραπάνω διακρίσεις και όσες προηγήθηκαν «αποδεικνύουν ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι το «Ελαιόλαδο Πηλίου» κατατάσσεται σε μια ανώτερη κατηγορία παγκοσμίως και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τα πάρα πολύ καλά λάδια» είπε.

Το μυστικό και το δυνατό σημείο της προσπάθειας είναι η ψυχρή έκθλιψη, χωρίς νερό, σε όλο το στάδιο της διαδικασίας. «Είμαι ο μόνος που δεν χρησιμοποιώ νερό στον διαχωριστήρα» σημείωσε.

Λόγω της πανδημίας, δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί στην βράβευση, αλλά όπως υπογραμμίζει ο κ. Βολιώτης «είναι πολύ σημαντικά τα διεθνή βραβεία που αποσπάσαμε σε έναν διαγωνισμό με παγκόσμια εμβέλεια, που έχει ως στόχο να αναδείξει τα κορυφαία ελαιόλαδα, στα οποία συγκαταλέγεται και το «Ελαιόλαδο Πηλίου». Η συγκεκριμένη διάκριση ενισχύει την προσπάθειά μας για καλύτερες τιμές και προώθηση των εξαγωγών από την περιοχή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου