ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασαν οι τάξεις, γέμισαν οι καφετέριες στον Βόλο

αδειασαν-οι-τάξεις-γέμισαν-οι-καφετέρ-60470

Στο ναδίρ η συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα στο σχολείο – Κάνουν χρήση εγγράφων και απουσιάζουν

Αδειες σχεδόν από μαθητές οι τάξεις στα γυμνάσια και κυρίως στα λύκεια της Μαγνησίας. Μαθητές προσκομίζουν έγγραφα υπογεγραμμένα από τους γονείς τους, βάσει των οποίων είτε οι ίδιοι, είτε πρόσωπο του στενού οικογενειακού τους κύκλου έχουν πρόβλημα υγείας και υπό τον… φόβο του κορονοϊού απουσιάζουν από τα μαθήματα.

Το ποσοστό των μαθητών που απέχει από το σχολείο είναι πολύ υψηλό ιδίως στα λύκεια στο αστικό κέντρο και μάλιστα όπως παρατηρούν εκπαιδευτικοί έγινε ακόμη υψηλότερο μόλις άνοιξε η εστίαση. «Οι τάξεις είναι άδειες και οι καφετέριες γεμάτες», παρατηρούν εκπαιδευτικοί για μαθητές τους που δεν πάνε σχολείο αλλά απολαμβάνουν το καφεδάκι τους σε στέκια της πόλης την ώρα του μαθήματος.

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται μέσα από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στις 18 Μαρτίου, οπότε και το σύνολο των μαθητών λυκείων και γυμνασίων επέστρεψε στις αίθουσες, το ποσοστό συμμετοχής ήταν 50,85% στα λύκεια γενικά και επαγγελματικά και 71,23% στα γυμνάσια. Η εικόνα των αιθουσών διδασκαλίας στις 18 Μαρτίου δεν έχει καμία σχέση με τη χθεσινή. Ποσοστό μαθητών μόλις 14,81% (592 άτομα) πήγαν στα γενικά και επαγγελματικά λύκεια, ενώ το ποσοστό ήταν ακόμη μικρότερο για τους μαθητές της γ’ λυκείου και περιορίστηκε στο 7,20%.

Αλλά και στα γυμνάσια από το σύνολο των 3.271 μαθητών που αναμένονταν μόλις οι 1.804 (ποσοστό 55,15%) έδωσε το «παρών» στο σχολείο.

«Κάποιοι μαθητές αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα είτε οι ίδιοι, είτε μέλη των οικογενειών τους. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις γονέων που φοβούνται. Ωστόσο δεν λείπουν και οι περιπτώσεις μαθητών που λείπουν από το σχολείο, όμως τους βλέπει κανείς να βρίσκονται στις καφετέριες εν ώρα μαθήματος», παρατηρούν εκπαιδευτικοί.

73 κενά σε γυμνάσια – λύκεια

Από το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας ανακοινώθηκαν τα οργανικά και κενά και πλεονάσματα στην α’ και β περιοχή, ανά κλάδο και σχολική μονάδα, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν να υποβάλουν έως τη Δευτέρα 1η Ιουνίου αίτηση – δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων για την κάλυψη των κενών.

Στη Μαγνησία έχουν καταγραφτεί 73 συνολικά οργανικά κενά σε γυμνάσια και λύκεια, εκ των οποίων τα 58 στον ηπειρωτικό νομό και τα 15 στις σχολικές μονάδες των Βορείων Σποράδων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός κενών, 31 συνολικά, αφορά στον κλάδο των φυσικών – χημικών – βιολόγων. Υπάρχουν επίσης 22 κενά φιλολόγων και 11 μαθηματικών, ενώ λιγότερα κενά υφίστανται στις ειδικότητες των θεολόγων, γαλλικής γλώσσας, φυσικής αγωγής, καλλιτεχνικών και τεχνικές ειδικότητες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου