ΤΟΠΙΚΑ

Φθηνότερα τα εισιτήρια στα Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ

φθηνότερα-τα-εισιτήρια-στα-αστικό-και-60654

Μειώνονται οι τιμές από την 1η Ιουνίου στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου – Ανακοίνωση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Εισιτήρια με μειωμένη τιμή θα προμηθεύεται το επιβατικό κοινό από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου, μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα το κανονικό εισιτήριο της Α Ζώνης διαμορφώνεται στο 1,10 ευρώ, το κανονικό της Β Ζώνης 1,50 ευρώ, με τα μειωμένα της Α Ζώνης και της Β Ζώνης θα παραμένουν στην ίδια τιμή.

Τα μειωμένα εισιτήρια για μαθητές και πολύτεκνους διαμορφώνονται σε 0,60 ευρώ στην Α Ζώνη και 0,80 ευρώ στην Β Ζώνη.

Το φοιτητικό μειώνεται σε 0,80 ευρώ για την Α Ζώνη και στη Β Ζώνη 1,20 ευρώ. Προσαυξημένο και κάρτες παραμένουν ίδια τιμή, γιατί δεν είχε δοθεί καμία αύξηση όταν είχε αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ.

Για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Βόλο η κάρτα πολλαπλών διαδρομών Α και Β Ζώνης θα έχει αξία 30 ευρώ. Επίσης οι φοιτητές που σπουδάζουν στο Βόλο πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο των 0,60 ευρώ.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Νίκος Ευαγγελινός, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ, με αυτόματη μείωση του εισιτηρίου, ήταν πάγιο αίτημά μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι θετική εξέλιξη για τον επιβάτη το γεγονός ότι με 11 ευρώ θα προμηθεύεται 11 εισιτήρια «γιατί το πακέτο προσφοράς θα συνεχίσει να ισχύει» τόνισε ο πρόεδρος, ενώ προσέθεσε ότι στη Β Ζώνη θα προμηθεύεται 11 εισιτήρια στην τιμή των 15 ευρώ.

Από την ερχόμενη Δευτέρα τα βραδινά δρομολόγια θα διαρκούν μέχρι τις 10.30 το βράδυ, ενώ πυκνώνουν σταδιακά όλες οι γραμμές. «Επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα και πιστεύω ότι σιγά – σιγά θα αυξηθεί και η επιβατική κίνηση. Κάθε εβδομάδα ενισχύουμε τις συγκοινωνίες μας σε όλες τις γραμμές και είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα» είπε. Στα αστικά λεωφορεία εφαρμόζονται, σημειωτέον, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με προτεραιότητα το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Μείωση 11% θα ισχύσει, εξάλλου, από την ερχόμενη Δευτέρα και σε όλα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

«Με αίσθημα ευθύνης προχωράμε στην επόμενη μέρα, σε μία νέα κανονικότητα» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας Α.Ε., εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, συνεχίζει καθημερινά να επιτελεί το κοινωνικό του έργο, ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Ιουνίου, το κόστος μειώνεται κατά 11% σε όλα τα υπεραστικά δρομολόγια και τους προορισμούς, στο πλαίσιο της απόφασης για μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου