ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: Να εφοδιαστούν τα Κέντρα Υγείας με θαλάμους υποδοχής πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού

μεϊκόπουλος-να-εφοδιαστούν-τα-κέντρα-60884

Την άμεση παρέμβαση για να εφοδιαστούν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας με τον απαραίτητο προκαταρκτικό θάλαμο (ISO BOX) που θα τους επιτρέψει να υποδέχονται, να ιχνηλατούν και να παρέχουν πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα σε πιθανά κρούσματα κορονοϊού, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη υγειονομική φροντίδα των κατοίκων των περιοχών τους και στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου, ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Η ερώτηση ήρθε σε συνέχεια επιστολής που απέστειλε ο Βουλευτής προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) ζητώντας να ενεργήσουν άμεσα για τον εφοδιασμό των Κ.Υ. με τους απαραίτητους προκαταρκτικούς θαλάμους (ISO BOX).

Σύμφωνα με το Βουλευτή, με βάση την επίσημη ενημέρωση από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) αστικού τύπου και υπαίθρου του Νομού Μαγνησίας θα έχουν ενεργό συμμετοχή στην επόμενη φάση της πανδημίας, με τη δυνατότητα να ιχνηλατούν, με τη λήψη ρινοφαρυγγικών επιχρισμάτων και στη συνέχεια να διαχειρίζονται ύποπτα περιστατικά κορονοϊού. «Για να μπορέσουν ωστόσο τα Κ.Υ. να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργείται κίνδυνος για τους εργαζόμενους και πιθανώς άλλους νοσηλευόμενους, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η δυνατότητα αυτή θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί νωρίτερα.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι τα περισσότερα Κ.Υ. του Νομού δεν διαθέτουν τον κατάλληλο προκαταρκτικό θάλαμο (ISO BOX) για να υποδέχονται προς εξέταση πιθανά κρούσματα κορονοϊού. Ελλείψει του κατάλληλου θαλάμου, τα ύποπτα περιστατικά θα αναγκάζονται να εισέρχονται στο Κ.Υ., με κίνδυνο μόλυνσης του προσωπικού αλλά και του εσωτερικού χώρου. «Η κτιριακή δομή κάποιων Κ.Υ. τους επιτρέπει να μπορούν να διαμορφώνουν ένα απομονωμένο χώρο, ως χώρο υποδοχής και παραμονής ύποπτων κρουσμάτων. Ωστόσο, τα περισσότερα Κ.Υ. του Νομού Μαγνησίας, δεν διαθέτουν ούτε και έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν ένα τέτοιο χώρο», ανέφερε ο Βουλευτής σημειώνοντας ότι για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η άμεση προμήθειά τους με τον κατάλληλο προκαταρκτικό θάλαμο (ISO BOX) για την υποδοχή και εξέταση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού.

«Η Μαγνησία (στερεά και Β. Σποράδες) είναι μία περιοχή ιδιαίτερα τουριστική, που κατά τους θερινούς μήνες υποδέχεται μεγάλο όγκο τουριστών. Η σημαντική αυτή αύξηση του πληθυσμού της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες κάνει ακόμα πιο επείγουσα την ανάγκη να οχυρωθούν αποτελεσματικά τα Κ.Υ. απέναντι σε πιθανά κρούσματα της πανδημίας», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «είναι σε κάθε περίπτωση πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας να εφοδιάζει τις δημόσιες υγειονομικές δομές με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αποτελεσματική και ασφαλή διαχείριση των ασθενών, ώστε να μην αποτελούν οι ελλείψεις πεδίο μικροπολιτικής και σκοπιμοτήτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου