ΤΟΠΙΚΑ

500 εργαστηριακοί έλεγχοι για COVID-19 στο Νοσοκομείο Βόλου

500-εργαστηριακοί-έλεγχοι-για-covid-19-στο-νοσο-61018

Μόνο τον Μάιο ελήφθησαν από το Νοσοκομείο 253 δείγματα για ύποπτα κρούσματα και όλα ήταν αρνητικά

Ερμητικά κλειστή παραμένει η πόρτα του Βόλου και της Μαγνησίας στον κορονοϊό. Από τις 26 Φεβρουαρίου, που σημειώθηκε το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID – 19, μέχρι και χθες ο νομός μετρά μόνο δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού και κατατάσσεται στις πιο ασφαλείς περιοχές όσον αφορά στον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Την ίδια ώρα έχουν πραγματοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα 557 εργαστηριακοί έλεγχοι δειγμάτων στο Νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι, πλην των δύο θετικών κρουσμάτων, ήταν αρνητικοί.

Από το σύνολο των 557 ατόμων που εξετάστηκαν το 53,5% είναι άνδρες και σε απόλυτο αριθμό 298 άτομα, ενώ το 46,5% αντίστοιχα γυναίκες, σε απόλυτο αριθμό 259 άτομα.

«Όσο συνεχίζεται η θετική πορεία, μπορούμε να είμαστε ασφαλείς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η επιφυλακή θα σταματήσει. Είναι σημαντικό να τηρούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ. Μόνο έτσι μπορούμε να προστατευθούμε, διότι ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί», διαμηνύουν ωστόσο οι γιατροί του Αχιλλοπουλείου, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο εφησυχασμός μπορεί να κοστίσει.

Από την 1η Μαΐου μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 253 δείγματα. Οι 161 πολίτες που προσήλθαν με συμπτωματολογία που θεωρήθηκε ύποπτη για έλεγχο κορονοϊού διαμένουν στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, ενώ τα υπόλοιπα άτομα διαμένουν στην υπόλοιπη περιφέρεια του νομού. Εξετάστηκαν 127 άνδρες και 126 γυναίκες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα εκτός από τα περιστατικά ασθενών με ύποπτη συμπτωματολογία, δείγματα φαρυγγικού επιχρίσματος λαμβάνονται επίσης από όσους πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση (έτσι επιβάλλει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ), αλλά και από όσους έχουν πεθάνει.

Υπογραμμίζεται τέλος όσον αφορά στην πορεία των κρουσμάτων σε επίπεδο Θεσσαλίας, ότι στη Λάρισα καταγράφονται μέχρι χθες 114 κρούσματα και δύο θάνατοι από κορονοϊό, ένα κρούσμα στα Τρίκαλα και ένα στην Καρδίτσα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου