ΤΟΠΙΚΑ

Κινητικότητα για την παράκαμψη της Αφήσσου

κινητικότητα-για-την-παράκαμψη-της-αφ-851206

«Συμπιέζουν» το χρόνο για την παράδοση της προκαταρκτικής μελέτης για το έργο της παράκαμψης Αφήσου οι τρεις μελετητές, οι οποίοι αναδείχθηκαν πρόσφατα από την αρμόδια Επιτροπή.
Οι μελετητές, οι οποίοι κλήθηκαν προχθές σε σύσκεψη από τον αντινομάρχη Υποδομών Ηλία Ξηρακιά κατανόησαν τους «σφιχτούς» χρόνους παράδοσης της οριστικής μελέτης και συμφώνησαν να παραδώσουν τις προτάσεις τους σε δύο αντί σε τέσσερις μήνες.
Για το έργο της παράκαμψης από Άφησο έως Λεφόκαστρο υπήρξε προκήρυξη για προκαταρκτική μελέτη και συγκεκριμένα για το κομμάτι του οδικού δικτύου από Άφησο έως Μηλίνα.
Σύμφωνα με τον κ. Ξηρακιά, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας διεκδίκησε από την Περιφέρεια την ένταξη για χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης και της κατασκευής του έργου.
Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας εντάχθηκε η οριστική μελέτη, με ποσό 700.000 ευρώ του τμήματος από Άφησο έως Λεφόκαστρο, μήκους 8,2 χιλιομέτρων, καθώς και η κατασκευή του έργου με ποσό 15 εκατ. ευρώ.
Η μελέτη θα πρέπει να έχει παραδοθεί έως το τέλος του 2008 και οι χρόνοι, όπως τόνισε ο κ. Ξηρακιάς, είναι ιδιαίτερα ασφυκτικοί.
Στη διάρκεια της προχθεσινής σύσκεψης με τους τρεις μελετητές, οι οποίοι προκρίθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών και Προγραμματισμού στην επόμενη φάση για την εκπόνηση προκαταρκτικών μελετών σχετικά με το έργο της παράκαμψης Αφήσου ζητήθηκε να επισπευθεί η διαδικασία, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και το οδικό έργο να μη χάσει τις προθεσμίες.
Μελετητές και Νομαρχία συμφώνησαν για τη συμπίεση του χρόνου παράδοσης της προκαταρκτικής μελέτης από τέσσερις μήνες που προβλέπεται σε δύο, ώστε αμέσως μετά να προκηρυχθεί η οριστική μελέτη του έργου.
Έτσι, από προχθές ξεκίνησε η προθεσμία των δύο μηνών. Έως τέλος Ιουλίου τα τρία μελετητικά γραφεία αναμένεται να έχουν παρουσιάσει τις προτάσεις τους, ώστε η Επιτροπή στη συνέχεια να προκρίνει την καλύτερη εναλλακτική χάραξη και να αναδείξει τον μελετητή που θα συντάξει την οριστική μελέτη, που θα πρέπει να παραδοθεί έως το τέλος του 2008.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου