ΛΑΡΙΣΑ

Δέσμευση Γεωργιάδη στον ΣΘΕΒ για αύξηση των Επιτροπών Αξιολόγησης του Επενδυτικού Νόμου

δέσμευση-γεωργιάδη-στον-σθεβ-για-αύξη-61272

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το απόγευμα στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Αχιλλέας Νταβέλης με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου και ύστερα από αιτήματα που έλαβε η Υπηρεσία του Συνδέσμου από τα μέλη του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται στο Πληροφοριακό Συστήμα Κρατικών Ενισχύσεων, καθώς παρατηρούνται δυσλειτουργίες που δυσχεραίνουν την επιτάχυνση των διαδικασιών της υλοποίησης των σχεδίων.

Επίσης, έθεσε το θέμα της καθυστέρησης στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων και στην έκδοση των αποφάσεων υπαγωγής. Πιο συγκεκριμένα στη πλειονότητα των περιπτώσεων, απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα από την αίτηση για την ένταξη μιας επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο έως και την έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής.

Ο κ. Νταβέλης πρότεινε στον Υπουργό την άμεση αύξηση του αριθμού αξιολογητών και τον διπλασιασμό των Επιτροπών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των σχεδίων, σε χρόνους που μέχρι σήμερα ήταν πρακτικά ανέφικτοι.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αντιλαμβανόμενος πλήρως το δίκαιο αίτημα του ΣΘΕΒ, έδωσε άμεσα το «πράσινο φως» δηλώνοντας ότι μέσα στις αρχές του Ιουνίου θα επέλθει αύξηση των επιτροπών αξιολόγησης των φακέλων υποβολής, από τις 3 που είναι σήμερα σε 6 ώστε να μειωθεί ο χρόνος αξιολόγησης κατά το ήμισυ, ενώ τα υπόλοιπα ζητήματα θα τα εξετάσει λεπτομερώς με τους υπηρεσιακούς του παράγοντες προκειμένου να δοθεί άμεση λύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου