ΤΟΠΙΚΑ

Τόνωσε την κίνηση της αγοράς του Βόλου η εστίαση

τόνωσε-την-κίνηση-της-αγοράς-του-βόλου-61465

Επαγγελματίες διαφόρων κλάδων υπογραμμίζουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι παρατηρείται σταδιακή αύξηση στους τζίρους

Αλλάζει σταδιακά το κλίμα στην τοπική αγορά, με το άνοιγμα της εστίασης να θεωρείται από πολλούς σημείο αναφοράς και βαρόμετρο για τους υπόλοιπους κλάδους. Η σταδιακή αλλαγή είναι εμφανής το τελευταίο διήμερο, με Βολιώτες επαγγελματίες να αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η αλλαγή δεδομένων συνδέεται σε μεγάλο ποσοστό με την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ενας από τους κλάδους που επηρεάστηκε άμεσα είναι οι αρτοποιοί, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Το δίμηνο lock down των εμπορικών κλάδων είχε αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, με τους αρτοποιούς να βιώνουν τη συνεπακόλουθη, δραματική μείωση που σημειώθηκε στην καθημερινή κίνηση. Οι φούρνοι της γειτονιάς, που άντεξαν στα δύσκολα, επανέρχονται σταδιακά στους καθημερινούς ρυθμούς, με τον πρόεδρο του τοπικού σωματείου Κώστα Τσουράπα να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «παρατηρείται μικρή αύξηση στην κίνηση τις τελευταίες μέρες. Περιμένουμε να ανοίξουν και τα ξενοδοχεία, γιατί αντιπροσωπεύουν μεγάλο τμήμα του τζίρου μας».

Αυξητική η κίνηση και στα είδη περιπτέρου, με τον επαγγελματία του κλάδου Απόστολο Οροκλό να επισημαίνει ότι «τους δυόμιση μήνες που παρέμειναν κλειστά τα καταστήματα εστίασης, ήταν μη βιώσιμη η επιχείρηση. Από τη στιγμή που άνοιξε η εστίαση, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση στα είδη περιπτέρου. Επηρεάζονται όλοι οι τομείς και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλύτερα».

Στη σύνδεση όλων των εμπορικών κλάδων αναφέρεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος, ενώ υπογραμμίζει ότι «υπάρχει άμεση σύνδεση της εμπορικής αγοράς με την εστίαση, διότι είναι δύο αλληλένδετοι κλάδοι και τη σύνδεση τη βιώσαμε πολύ έντονα όταν έκλεισε η εστίαση λόγω του κορονοϊού. Στην παρούσα, δεν μπορούμε να εξάγουμε ακόμη ασφαλή συμπεράσματα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η εστίαση παίζει καθοριστικό ρόλο στην κίνηση των καταστημάτων. Αυτό είναι δεδομένο».

Θετικά τα αποτελέσματα και στην κίνηση των λεωφορείων, με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκο Ευαγγελινό να επισημαίνει ότι «παρατηρείται μικρή αύξηση στην επιβατική κίνηση από προχθές. Διαπιστώνουμε ότι κάθε μέρα ο κόσμος αυξάνεται στα λεωφορεία και γι’ αυτό προσπαθούμε κι εμείς να προσθέτουμε δρομολόγια. Το άνοιγμα των εμπορικών κλάδων ευνοεί και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, γιατί όλα λειτουργούν σαν αλυσίδα. Οσο ανοίγουν οι δραστηριότητες, φυσικά θα ευνοείται το σύνολο των επιχειρήσεων όπως και εμείς».

Σταδιακή αύξηση παρατηρείται και στην κίνηση των ταξί, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Volos Taxi Ευδόκιμο Πασχαλίδη να επισημαίνει ότι «μόλις ανοίγει κάποιος κλάδος, φαίνεται μικρή άνοδος, χωρίς όμως να έχει συνέχεια, γιατί υπάρχουν απώλειες κίνησης από τα σχολεία, τα κρουαζιερόπλοια, τα τουριστικά λεωφορεία, τη νυχτερινή διασκέδαση. Ολοι αυτοί είναι κλάδοι που δεν έχουν ενσωματωθεί». Παράλληλα υπογράμμισε ότι μπορούν να επιβιβαστούν στο ταξί μέχρι δύο άτομα συν δύο ανήλικα τέκνα, εφόσον συνοδεύουν τα παιδιά τους, με τη χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου