ΤΟΠΙΚΑ

Ανάδοχος για την ανάπλαση του Παλιού Λιμεναρχείου

ανάδοχος-για-την-ανάπλαση-του-παλιού-λ-61474

Ανάδοχο για το έργο που αφορά στην ανάπλαση του Παλιού Λιμεναρχείου ανέδειξε κατά την προχθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Τις εργασίες θα αναλάβει η εταιρεία EVOLVE ENGINEERING PROJECTS IKΕ η οποία προσέφερε έκπτωση 54% διαμορφώνοντας τον προϋπολογισμό του έργου σε 299.491,43 ευρώ.

Στο έργο, που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, προβλέπονται νέα πεζοδρόμια, διαπλατύνσεις υφιστάμενων, πλακοστρώσεις, όδευση τυφλών και ράμπες. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις οδούς Μητροπολίτου Γρηγορίου και Λαχανά και στις οδούς Ν. Βότση και Σερβίων. Στη συμβολή των οδών Λαχανά και Βότση είναι η είσοδος στην πόλη για τους επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια. Προβλέπεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις οδού Μητροπολίτου Γρηγορίου και Βότση και η συνέχιση της πλακόστρωσης από την οδό Λήμνου έως την οδό Βότση.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι όροι διαγωνισμού για την επέκταση του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, καθώς και η

μελέτη νέας παιδικής χαράς στο Αϊδίνι προϋπολογισμού 19.907,74 ευρώ, μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ανάδοχος για τον κόμβο στην Αθηνών

Στη ΛΕΩΝ ΑΤΕ κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου που πρόκειται να κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Λαρίσης, Αθηνών, Λαμπράκη και Αλαμάνας.

Τέλος, στη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει τις εργασίες καθαρισμού δημοτικών οικοπέδων στο πλαίσιο της λήψης μέτρων πυροπροστασίας προχωρά ο Δήμος Βόλου. Ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 24.862 ευρώ εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου