Εκστρατεία για το «Δος ημίν»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-28, 17:20:31
Εκστρατεία για το «Δος ημίν»

Καμπάνια συγκέντρωσης τροφίμων για τα συσσίτια απόρων του Αγίου Νικολάου σε μάρκετ της περιοχής

 

Καμπάνια συγκέντρωσης τροφίμων για το συσσίτιο απόρων «Δος ημίν σήμερον» του μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων επισιτιστικών αναγκών. Σε μια εποχή εξαιρετικά κρίσιμη, με τους σιτιζόμενους να αυξάνονται σταδιακά σε διάστημα δύο εβδομάδων από την επανέναρξη λειτουργίας, εντείνονται οι προσπάθειες ενίσχυσης της κορυφαίας φιλανθρωπικής δομής της τοπικής Εκκλησίας.

Με οδηγό το σύνθημα «κανένας μόνος – κανένας πεινασμένος», άνοιξε ο κύκλος μιας μεγάλης προσπάθειας, με πρωτοβουλία του μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Astra TV. Στο πλαίσιο της παραπάνω προσπάθειας έχουν τοποθετηθεί ειδικά καρότσια για την συγκέντρωση τροφίμων σε μάρκετ της περιοχής, με τους ευαισθητοποιημένους Βολιώτες να καλούνται να προσφέρουν το απόθεμα της αγάπης τους.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται περιλαμβάνουν αποκλειστικά ζυμαρικά, όσπρια, λάδι και κουτιά γάλα, για την παρασκευή των γευμάτων που προσφέρονται καθημερινά σε δεκάδες άπορους της περιοχής, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού Βόλου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, «αυξάνονται οι επισιτιστικές ανάγκες και οι σιτιζόμενοι και έχουμε ανάγκη την υποστήριξη του κόσμου για να συνεχιστεί το έργο που δημιουργήθηκε από τον λαό για τον λαό. Τα έσοδα και οι προσφορές σε είδος παραμένουν καθηλωμένα, γι’ αυτό κάνουμε την καμπάνια για να βοηθηθεί η προσπάθειά μας και να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος». Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο η καμπάνια θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και ενδεχομένως θα παραταθεί, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Τρόφιμα συγκεντρώνονται στα σούπερ μάρκετ Μασούτης Ρήγα Φεραίου και Κουμουνδούρου 150, Κασσαβέτη 14 και 28ης Οκτωβρίου, Αχιλλοπούλου 171, Μεταμορφώσεως 21 και Αλεξάνδρας, Χρυσοστόμου Σμύρνης 2 και Σινώπης στη Νέα Ιωνία, Θυατείρων 2 και Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία και Λεωφόρος Αθηνών 106 χονδρική. Επίσης στο S/M Μπασδάνης Μελίνας Μερκούρη 35 Νέα Ιωνία και Γκλαβάνη Βάγγου 8 Νέα Ιωνία, στο S/M Θεοδώρου Χρήστος Χαλκηδόνος 84 Νέα Ιωνία, στο σούπερ μάρκετ Μέλισσα - Γεωργάκος στη συμβολή των οδών Ερμού και Αγίου Νικολάου και στην αλυσίδα Σκλαβενίτης με δωροεπιταγές.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=