ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα Κ.Υ. στις Β. Σποράδες

ερώτηση-κ-παπανάτσιου-για-τα-κ-υ-στις-β-61537

Tο θέμα της ενίσχυσης των ιατρείων των Βορείων Σποράδων, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού, θίγει σε ερώτησή της η βουλευτής Μαγνησίας και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου. Την ερώτηση συνυπογράφει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για άνοιγμα των συνόρων προς τη χώρα μας, χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, προκλήθηκε έντονη ανησυχία, αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί αυτή η μετακίνηση να έχει στους κατοίκους των νησιών των Β. Σποράδων, με δεδομένο ότι ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών των συγκεκριμένων νησιών είναι από το εξωτερικό.

Για το λόγο αυτό οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, αν προτίθεται να ενισχύσει άμεσα με επιπλέον ιατρικό και λοιπό προσωπικό, έστω και με επικουρικό προσωπικό (πέρα των μετακινημένων), τις μονάδες των Βορείων Σποράδων, αν προβλέπονται άλλες άμεσες προσλήψεις ΚΟΜΥ που να αφορούν στα νησιά των Β. Σποράδων και αν προτίθεται το υπουργείο να πραγματοποιήσει τακτικούς προληπτικούς ελέγχους στα νησιά και ποιες άλλες ενέργειες προτίθεται να πραγματοποιήσει για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στις Βόρειες Σποράδες σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος COVID-19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου