ΤΟΠΙΚΑ

Παρατάσεις έργων στον Βόλο λόγω… κορονοϊού και καιρού

παρατάσεις-έργων-στον-βόλο-λόγω-κορο-61574

«Βροχή» τα αιτήματα εργολάβων στον Δήμο Βόλου για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Παρατάσεις μερικών μηνών ζητούν με αιτήματά τους προς τον Δήμο Βόλου εργολάβοι, που έχουν αναλάβει την κατασκευή έργων, αλλά αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε παύση εργασιών λόγω κορονοϊού. Εργα και συντηρήσεις θα καθυστερήσουν να ολοκληρωθούν λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού που «πάγωσε» τα πάντα. Τα αιτήματα αναδόχων εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο.

Αυτή την περίοδο σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή χώρων υγιεινής για τα 10ο και 32ο Νηπιαγωγεία και 18ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου. Το έργο θα έπρεπε να είχε παραδοθεί στις 14 Απριλίου μετά την παράταση που δόθηκε στον ανάδοχο, ωστόσο τις εργασίες «φρέναρε» η πανδημία του νέου κορονοϊού και ο εργολάβος ζήτησε νέα παράταση έως τις 14 Ιουλίου.

Αντί για τις 6 Ιουνίου για τις 6 Σεπτεμβρίου παρατείνεται και εργολαβία που αφορά στη βελτίωση σε υποδομές σχολικών κτιρίων και προαυλίων στον Δήμο Βόλου. Και σε αυτή την περίπτωση τα συνεργεία ακινητοποιήθηκαν από τον COVID-19.

Οι εργασίες διακόπηκαν όμως και στο μέτωπο των αγροτικών δρόμων. Η 8η Ιουνίου ορίστηκε ως η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών βελτίωσης της πρόσβασης στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Σέσκλο.

Τέσσερις μήνες παράταση έως τις 31 Ιουλίου έχει ζητήσει και ο εργολάβος που ανέλαβε τη συντήρηση των πλακοστρώσεων πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων.

Ακόμη και στην παράδοση οικοδομικών υλικών για εργασίες που αναλαμβάνουν συνεργεία του Δήμου ζητούν προμηθευτές λόγω… κορονοϊού.

Οικοδομική υλικά συνολικής αξίας 22.246,53 ευρώ επρόκειτο να παραδοθούν στον Δήμο Βόλου έως τις 23 Μαρτίου. Ωστόσο ο ανάδοχος δήλωσε αδυναμία να παραλάβει το σύνολο των υλικών καθώς δεν διαθέτει τον κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο και λόγω της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιχειρήσεων που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 και ζητά παράταση παράδοσης των υλικών έως τις 30 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου