ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία πριν το άνοιγμα τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας

στην-τελική-ευθεία-πριν-το-άνοιγμα-τα-ξ-61630

Ετοιμάζονται να υποδεχθούν τη νέα σεζόν, με το βλέμμα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Στην τελική ευθεία για την επίσημη πρώτη της θερινής σεζόν τα ξενοδοχεία, ετοιμάζονται να ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, με προσδοκίες στην εκκίνηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πρωτόγνωρα τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορονοϊού, με τους ξενοδόχους να καλούνται να αντιμετωπίσουν, για μια ακόμη φορά, τους σκοπέλους και τα παρελκόμενα της πανδημίας.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση το σήμα εκκίνησης για τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας δίνεται σε λίγες μέρες και στις 15 Ιουνίου για τα εποχιακά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο διάστημα, στις αρχές Ιουλίου, εν αναμονή της έναρξης των πτήσεων εξωτερικού.

«Παραμένει πρώτο ορόσημο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όχι για όλα τα ξενοδοχεία, γιατί δεν είναι όλα έτοιμα» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων. Η πρώτη εικόνα που μεταφέρει είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τους Ελληνες, δειλά σε πρώτη φάση, ενώ όπως εκτιμά θα κινηθεί σε χαμηλά ποσοστά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τους Ελληνες να αποφασίζουν την τελευταία στιγμή για τις αποδράσεις αναψυχής.

Κοινή θέση των ξενοδόχων είναι ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος λειτουργεί σαν το πρώτο βαρόμετρο της τουριστικής κίνησης, αλλά και της πρόθεσης των τουριστών για την σεζόν. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ζήτηση θα μετατραπεί σε κράτηση και ότι θα έχουμε μια πρώτη εικόνα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο», ανέφερε από την πλευρά του ο Γρηγόρης Κοντορίζος, γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοί του, αλλά και τις τάσεις που διαφαίνονται, υπογραμμίζει ότι «κρατήσεις δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Ζήτηση υπάρχει, που μετατρέπεται σιγά – σιγά σε κράτηση». Παράλληλα κάνει λόγο για «ανασφάλεια από την πλευρά του πελάτη «όχι από άποψη υγιεινής, αλλά από την άποψη αν θα είναι ανοιχτά τα ξενοδοχεία. Μόλις ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, αυτή η ανασφάλεια θα φύγει και ευελπιστούμε ότι ο πελάτης θα κάνει πιο εύκολα την κράτησή του».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι σοβαρά. «Προσπαθούμε να μετριάσουμε το κακό που έχει γίνει. Σε πρώτη φάση βασιζόμαστε στους έλληνες μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα. Η περιοχή του Πηλίου και του Βόλου και των Βορείων Σποράδων είναι μια περιοχή που οι έλληνες προτιμούν», είπε ο κ. Κοντορίζος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου