ΤΟΠΙΚΑ

Διεκδικεί χρηματοδότηση για πράσινο σημείο ο Δήμος Βόλου

διεκδικεί-χρηματοδότηση-για-πράσινο-61642

Χρηματοδότηση ύψους 2.509.687 ευρώ θα διεκδικήσει ο Δήμος Βόλου μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας για τη δημιουργία του κεντρικού πράσινου σημείου που προβλέπει ο σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και για την προμήθεια 2.765 κάδων οικιακής κομποστοποίησης. Το θέμα εγκρίθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμος θα διεκδικήσει χρηματοδότηση για την προώθηση πέντε έργων που εντάσσονται στις παρεμβάσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων, δημιουργία κεντρικού πράσινου σημείου προϋπολογισμού 1,36 εκατ. ευρώ, προμήθεια εξοπλισμού και προμήθεια τεμαχιστή, για κάδους οικιακής κομποστοποίησης και για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη της οικιακής κομποστοποίησης.

Στόχος είναι η μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται σε υγειονομική ταφή (ΧΥΤΑ) μέσω της ενίσχυσης της διαλογής στην πηγή από τους πολίτες, της ανακύκλωσης και της οικιακής κομποστοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένα κεντρικό πράσινο σημείο και θα ενισχυθεί η οικιακή κομποστοποίηση στο Δήμο Βόλου, που είχε ξεκινήσει το 2012 με το πρόγραμμα LIFE CLIM LOCAL 2020.

Η χωροθέτηση του πράσινου σημείου του Δήμου Βόλου θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιο γήπεδο εκτάσεως 3.370,07 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή Μπουρμπουλήθρας στη συνοικία Νεάπολη, το οποίο ο Δήμος μισθώνει από την ΕΤΑΔ Α.Ε. για δέκα χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου