ΤΟΠΙΚΑ

Κατάνυξη στους ναούς – Εψαλλαν το «Χριστός Ανέστη»

κατάνυξη-στους-ναούς-εψαλλαν-το-χρι-62211

Κρατώντας αναμμένες λαμπάδες συμμετείχαν οι πιστοί στη γιορτή της απόδοσης του Πάσχα

Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη» οι πιστοί που προσήλθαν προχθές το βράδυ στους ναούς της μητροπολιτικής περιφέρειας, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες. Το αναστάσιμο κλίμα κατάνυξης, που στερήθηκαν λόγω της πανδημίας, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πολλοί κάτοικοι της Μαγνησίας, στη γιορτή της απόδοσης του Πάσχα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με ικανοποιητική προσέλευση πιστών και σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες που έχουν δοθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γιορτάστηκε προχθές το βράδυ η απόδοση του Πάσχα, που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μεγάλης γιορτής.

Παρά τη σφοδρή βροχόπτωση, δεκάδες πιστοί προσήλθαν με τάξη για να παρακολουθήσουν την αναστάσιμη λειτουργία που τελέστηκε στους περισσότερους ναούς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της απόδοσης του Πάσχα.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος «ήταν πραγματικά ένα αναστάσιμο γεγονός, που συμμετείχαν και η ψυχή και το σώμα των ανθρώπων, όπως δεν το γευτήκαμε τη μέρα του Πάσχα».

Παράλληλα διευκρίνισε, ότι η αναστάσιμη λειτουργία, που τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της πανδημίας, δεν μετατέθηκε. «Απλώς ήταν μια λύση, επειδή η Εκκλησία έχει φροντίσει όλες τις μεγάλες γιορτές να τις γιορτάζει και για δεύτερη φορά. Στη λεγόμενη απόδοση, ήταν όντως μια ευκαιρία, διότι η ακολουθία ήταν ακριβώς η ίδια», σημείωσε.

Πολλοί Βολιώτες προσήλθαν προχθές το βράδυ στους ναούς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα και τη σφοδρή βροχόπτωση σε εξέλιξη, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος «η κακοκαιρία δεν εμπόδισε τους πιστούς να προσέλθουν στους ναούς με τα κεριά στα χέρια και το «Χριστός Ανέστη» στα χείλη, να ζουν ανεπανάληπτες στιγμές που δεν αναπληρώνουν μεν τον γιορτασμό, αλλά τουλάχιστον μας έδωσαν μια γεύση, για να παίρνουμε κουράγιο για να συνεχίσουμε».

Με αφορμή τη γιορτή της απόδοσης του Πάσχα μεταλαμπαδεύτηκε το Αγιο Φως στους πιστούς, που έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη».

«Αυτό που δεν μπόρεσαν να βιώσουν οι πιστοί τη μέρα της Ανάστασης, έγινε προχθές πραγματικότητα» είπε ο κ. Ιγνάτιος, ενώ ευχήθηκε «ο Θεός να δώσει, να μη χρειαστεί να ξαναγιορτάσουμε με αυτό τον τρόπο, αλλά το κανονικό και Αγιο Πάσχα του χρόνου, με τη χάρη του Θεού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου