ΤΟΠΙΚΑ

Μάστιγα οι κλοπές σε πάρκα και πλατείες και στη Ν. Ιωνία

μάστιγα-οι-κλοπές-σε-πάρκα-και-πλατείε-64056

Κλέβουν παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων, καπάκια – Σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές σε πάρκα και πλατείες στον Δήμο Βόλου και κυρίως στην περιοχή της Ν. Ιωνίας. Αστικός εξοπλισμός όπως καλαθάκια απορριμμάτων ακόμη και ολόκληρα παγκάκια κλέβουν άγνωστοι ζημιώνοντας τα δημοτικά ταμεία, από τα οποία γίνονται οι αντικαταστάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες περίοικοι στην οδό Παπάγου γίνονται μάρτυρες της δράσης νεαρών που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στο πάρκο της συνοικίας. Μέχρι και παγκάκια έχουν ξηλωθεί και απομακρυνθεί την ίδια ώρα που πολλές είναι οι ζημιές σε βρύσες και πεζούλια.

«Το φαινόμενο είναι καθημερινό και αφορά σε όλα τα πάρκα κυρίως στη Ν. Ιωνία», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου Θάνος Θεοδώρου μιλώντας για δράση συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι αφαιρούν από τα πάρκα ό,τι τους είναι χρήσιμο, παγκάκια για να σπάσουν τα ξύλα και να ρίξουν στη φωτιά να ζεσταθούν, καλαθάκια απορριμμάτων και καπάκια από φρεάτια δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας μέσω των οποίων παίρνουν χαλκό ή σίδηρο. «Ακόμη και στύλους φωτισμού έχουν κόψει» σημείωσε ο κ. Θεοδώρου περιγράφοντας τη δράση – μάστιγα για τα δημοτικά ταμεία.

Συνεργεία του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα των Τεχνικών Υπηρεσιών προχωρούν διαρκώς αντικαταστάσεις αστικού εξοπλισμού και πάλι οι ζημιές δεν λείπουν προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις κατοίκων στις συνοικίες που βγαίνουν στα πάρκα και δεν έχουν παγκάκι να καθίσουν.

Το ζήτημα των κλοπών και βανδαλισμών μετά και το τελευταίο κρούσμα αναμένεται να απασχολήσει την υπηρεσία προκειμένου να αποφασίσει πώς θα το χειριστεί.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου