ΤΟΠΙΚΑ

Επανεκκίνηση εστίασης στον Βόλο με ανάμεικτα συναισθήματα

επανεκκίνηση-εστίασης-στον-βόλο-με-αν-64191

Επαγγελματίες και εργαζόμενοι στην εστίαση καταθέτουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σκέψεις και προβληματισμούς

Με ανάμεικτα συναισθήματα αισιοδοξίας και προβληματισμού, θετικής σκέψης και αγωνίας για το μέλλον επανήλθαν χθες στα πόστα τους επαγγελματίες και εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης. Ζωντάνεψαν από χθες δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου, μετά από δυόμιση μήνες αναγκαστικής απραξίας λόγω των απαγορευτικών μέτρων που κρίθηκαν επιβεβλημένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τους εργαζόμενους στον κλάδο να προσβλέπουν σε καλύτερη επόμενη μέρα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Επαγγελματίες και εργαζόμενοι του κλάδου μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, καταθέτοντας σκέψεις και προβληματισμούς, με αφορμή την επανεκκίνηση της εστίασης, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας.

«Είμαστε αισιόδοξοι. Είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε παρόμοιες καταστάσεις», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Χατζηπλάκης, ιδιοκτήτης τσιπουράδικου. «Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία από όλους να ξεκινήσουμε, επαγγελματίες και προσωπικό. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, το διάστημα που προηγήθηκε ήταν πολύ δύσκολο και μας προβληματίζει το μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, θα το παλέψουμε και θα βγούμε αλώβητοι από αυτό», είπε.

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο Θανάσης Σκρίμπας, εργαζόμενος σε κατάστημα εστίασης, κάνοντας λόγο για «μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους», αναφερόμενος στο lock down που προηγήθηκε. «Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι θετικό. Προσδοκούμε στο καλύτερο, να βγει ο κόσμος, να δουλέψει το μαγαζί και να κινηθεί η αγορά», υπογράμμισε.

Με θετική σκέψη επανήλθε στην κανονικότητα της μετά καραντίνα εποχής ο Βασίλης Τζελέπης, ιδιοκτήτης καφέ, με αντισηπτικά, γάντια, μάσκες και προστατευτικό πλεξιγκλάς. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε υγιείς και διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το μέλλον», σημείωσε.

Τον έντονο προβληματισμό της εξέφρασε η ιδιοκτήτρια καφέ Αντυ Βόικου, μετά από δυόμιση μήνες αναγκαστικής απραξίας λόγω απαγορευτικών μέτρων. «Παραμένουμε ανήσυχοι, γιατί ο κόσμος είναι φοβισμένος, είναι μαζεμένος, χρήμα δεν κυκλοφορεί στην αγορά ακόμη, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα τραπέζια, οι εισπράξεις μας σίγουρα έχουν μειωθεί, το ίδιο και η δουλειά. Προσωπικά, σκέφτομαι διάφορες λύσεις αν και εφόσον δεν αυξηθεί η δουλειά», είπε.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και χαμόγελο επανήλθε στην επιχείρησή του ο Κωνσταντίνος Καρμπάς, ιδιοκτήτης καφέ – μπαρ, υπογραμμίζοντας «μας έλειψε η καθημερινότητά μας, το αίσθημα ότι νιώθουμε χρήσιμοι, προσφέροντας στον κόσμο. Κάνουμε μια καινούργια αρχή». Παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία και υπογράμμισε «θα προχωρήσουμε με ευαισθησία και σεβασμό στον πελάτη, όπως πάντα. Είναι πρωτόγνωρα τα μέτρα, αλλά το μεγάλο μας ατού είναι ότι τα καταφέρνουμε. Αυτό έχει δείξει ο Ελληνας. Πιστεύω ότι χρειάζονται θέληση και θετική σκέψη από δω και πέρα. Δεν γίνεται αλλιώς», τόνισε.

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Χρυσάνθης, ιδιοκτήτης καφέ. «Υπάρχει αγωνία πώς θα πάμε. Οχι γιατί ο κόσμος δεν έχει διάθεση να καθίσει, αλλά για να δούμε με τις αποστάσεις και τα νέα μέτρα, αν είμαστε βιώσιμοι. Αυτό δεν το γνωρίζουμε, θα το δούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου