ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για το μολυσμένο νερό

εισαγγελέας-για-το-μολυσμένο-νερό-400304

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ξεκινά μετά από εισαγγελική παραγγελία σχετικά με τη μόλυνση της πηγής Μάνας που υδροδοτεί την Πορταριά. Μετά τα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν το περιβαλλοντικό πρόβλημα, το οποίο έμεινε «κρυφό» από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής, ώστε να μη πληγεί η εικόνα του τουριστικού θερέτρου του Πηλίου μέσα στις γιορτές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, αλλά και την επερώτηση της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Ζέττας Μακρή με κοινοποίηση στην Εισαγγελία, διατάχθηκε δικαστική έρευνα για την υπόθεση με κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη αναμένεται να προσκομιστούν οι μικροβιολογικές αναλύσεις, οι οποίες εντόπισαν τη μόλυνση της πηγής με λύματα κοπρανοειδούς προέλευσης και κοινοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Υγείας στη ΔΕΥΑΜΒ στις 16 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον αναμένεται να διερευνηθεί εάν λήφθησαν έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και εάν υπήρξαν τυχόν παραλείψεις στο χειρισμό του προβλήματος εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή δέχθηκε τα ομαδικά πυρά των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για καθυστέρηση στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων και στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, για απόκρυψη του προβλήματος και για χειρισμό του εκ κρυπτώ, παρά το γεγονός ότι αφορά σε ένα μείζον ζήτημα, καθώς πρόκειται για μικροβιολογική επιβάρυνση άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία με πρόκληση λοιμώξεων του γαστρεντερικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου