ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν έργα στους Αφέτες, ένα χωριό που ρημάζει

ζητούν-έργα-στους-αφέτες-ένα-χωριό-που-65694

Πλήρη εγκατάλειψη επί σειρά ετών του χωριού Αφέτες και απουσία σχεδιασμού έργων για το άμεσο μέλλον καταγγέλλει το μέλος του τοπικού συμβουλίου Αφετών, Αποστόλης Μόσχος, ζητώντας από τη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου να θέσει προτεραιότητες.

Σε επιστολή που απευθύνει προς τον δήμαρχο, χρησιμοποιώντας αυστηρή «γλώσσα» ο κ. Μόσχος αναφέρεται σε ένα προς ένα τα προβλήματα, μικρότερα και μεγαλύτερα στο χωριό.

«Η εικόνα του χωριού μας είναι θλιβερή. Τα σκουπίδια στους κάδους σχηματίζουν βουνά, τα χόρτα σκεπάζουν τους δρόμους και κλείνουν τα καλντερίμια, η πλατεία του χωριού είναι γεμάτη παγίδες από τις πλάκες που έχουν ξηλωθεί και οι εκκλήσεις για ανακατασκευή της πέφτουν στο κενό. Ορισμένα σημεία του χωριού μοιάζουν περισσότερο με πίστα εντούρο παρά με δρόμους εντός του οικισμού. Και το πιο σοβαρό, ένα ολόκληρο χωριό για μόλις 800 μέτρα πίνει νερό από σωλήνες αμιάντου που συνεχώς σπάνε και απελευθερώνουν στο νερό καρκινογόνες ουσίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων.

Δεν βλέπουμε την ειλικρινή διάθεση από μέρος της δημοτικής αρχής να βοηθήσει ώστε να επιλυθούν. Στις εκκλήσεις αλλά και στις γραπτές αναφορές του τοπικού συμβούλιου λαμβάνουμε μόνο προφορικές υποσχέσεις που ουδέποτε υλοποιούνται», αναφέρει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου