ΤΟΠΙΚΑ

Karla Farm Fresh: Ο,τι πιο αγνό στη γειτονιά μας…

karla-farm-fresh-οτι-πιο-αγνό-στη-γειτονιά-μας-65893

Τα αδέρφια Θανάσης, Δημήτρης και Νίκος αξιοποιούν την παράδοση, τη βιολογική κτηνοτροφία και προσφέρουν ό,τι θα έδιναν και οι ίδιοι στα παιδιά τους

«Στραφήκαμε στη βιολογική κτηνοτροφία από ιδεολογία. Τα προϊόντα, που παράγουμε και προσφέρουμε, είναι αυτά, που εμείς οι ίδιοι θα επιλέγαμε για να δώσουμε στα παιδιά μας». Στη συγκεκριμένη φράση του Θανάση Τσιούκα, ενός εκ των τριών αδερφών που έφεραν στη… γειτονιά του Βόλου ό,τι πιο αγνό, περικλείεται όλη η φιλοσοφία του Karla Farm Fresh. Ενός νέου καταστήματος στην οδό 2ας Νοεμβρίου 92, που άνοιξε τις πύλες του εν μέσω υγειονομικής κρίσης για να αποτελέσει με τα προϊόντα του πολύτιμο σύμμαχο στη διατήρηση της καλής υγείας.

Ο Θανάσης με σπουδές στη γεωπονία, ο Δημήτρης με σπουδές στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και ο Νίκος με σπουδές λογιστικής είναι τα τρία αδέρφια, που αποφάσισαν όχι μόνο να συνεχίσουν, αλλά και να εξελίξουν την οικογενειακή παράδοση.

Από τον παππού τους Θανάση και τον πατέρα τους Στέργιο, που ξεκίνησαν την οικογενειακή κτηνοτροφική μονάδα στην κοιλάδα Μετόχι, πολύ κοντά στο χωριό Κανάλια Μαγνησίας, μυήθηκαν στις αξίες του σεβασμού του περιβάλλοντος, στην αγάπη και στον σεβασμό απέναντι στα ζώα και την ευζωία τους. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που τα ζώα τους βόσκουν ελεύθερα στα βοσκοτόπια, που εκτείνονται πέρα από τα όρια της λίμνης Κάρλας, έως και τις κορυφές του Δυτικού Πηλίου.

Η οικογένεια μάλιστα στράφηκε στη βιολογική κτηνοτροφία από ιδεολογία και εν μέσω οικονομικής κρίσης επένδυσε σε αυτή πιστοποιώντας όλα τα στάδια της παραγωγής της. Οι τρεις νεότεροι ηλικιακά της οικογένειας Τσιούκα αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και ασχολήθηκαν με τη μεταποίηση, προχωρώντας στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων, τα οποία διατίθενται σε καταστήματα delicatessen στην Αττική.

Στον Βόλο το Karla Farm Fresh ήρθε για να φέρει αέρα χωριού και παράδοσης με τη διάθεση των πιο αγνών προϊόντων. Στο κατάστημα, εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα της εταιρείας, πωλούνται και άλλα παραδοσιακά, μεταξύ αυτών τυροκομικές παρασκευές, όπως γιαούρτια, πίτες, κουλούρια, γλυκά, ρυζόγαλο και κρέμες και άλλα ιδιαίτερα και καινοτόμα προϊόντα, όπως κεφίρ πρεβιοτικών με λιναρόσπορο, τα οποία κατατάσσουν την εταιρεία στις premium γαλακτοκομικές. Προϊόντα της φάρμας αποτελούν και την πρώτη ύλη ακόμη και για τα γλυκά στο τμήμα ζαχαροπλαστικής, αλλά και για την παρασκευή ψωμιού στο τμήμα αρτοποιίας. «Παράγουμε ψωμί χωρίς μαγιά με προζύμι από κεφίρ» τονίζει ο Θανάσης Τσιούκας, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα προϊόντα που διατίθενται δεν έχουν συντηρητικά ή χρωστικά.

«Στόχος μας δεν είναι το κέρδος, αλλά να μεταποιήσουμε το γάλα από τη φάρμα μας. Παράγουμε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και είναι πραγματικά ό,τι θα αγοράζαμε κι εμείς οι ίδιοι για να δώσουμε στα παιδιά μας», σημειώνει ο Θανάσης Τσιούκας.

Συνοδοιπόρος των τριών αδερφών στην προσπάθεια να φθάσει σε κάθε οικογένεια ό,τι πιο αγνό, που μυρίζει… παράδοση, είναι ο executive pastry chef Γιώργος Αγαπητός, ο οποίος υπογράφει τις συνταγές.

Το σκηνικό ολοκληρώνει ο προσεγμένος, φιλόξενος και άνετος χώρος με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας για τη συντήρηση των αγνών προϊόντων στις καλύτερες συνθήκες πριν φθάσουν στο τραπέζι μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου