ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμο το καινούργιο πυροφυλάκιο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

ετοιμο-το-καινούργιο-πυροφυλάκιο-της-66100

Ετοιμο το πυροφυλάκιο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας στην περιοχή πάνω από τον Αγ. Νικολάκη. Οι εθελοντές της Λέσχης θα βρίσκονται ακόμη μία χρονιά στο πλευρό των πυροσβεστικών αρχών του νομού και της Πολιτικής Προστασίας και μάλιστα οργανωμένα, ώστε η αντιπυρική περίοδος να κυλήσει ομαλά και να μην υπάρχουν προβλήματα. Με τη νέα βάση τους θα έχουν και πάλι παρατηρητήριο με θέα σε όλα τα περιαστικά δάση για να συνδράμουν καταλυτικά.

Η Λέσχη Εθελοντών Δυνάμεων δραστηριοποιείται στο κομμάτι της δασοπυρόσβεσης – πυρόσβεσης από το 2006 και είχε πάντοτε στη θέση αυτή τη βάση της. Ομως, το παλιό της παρατηρητήριο καταστράφηκε ολοσχερώς και πέρυσι το καλοκαίρι έμεινε χωρίς πυροφυλάκιο. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και η εταιρεία Βαρούτσικος ΑΕ ενίσχυσαν τους εθελοντές με υλικά για τη καινούργια κατασκευή ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δράση τους.

Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος λέει ότι στο πυροφυλάκιο θα βρίσκονται κάθε μεσημέρι και όποτε ζητηθεί εθελοντές για παρατήρηση. Παράλληλα οι εθελοντές θα παρέχουν στη διάθεση των αρμόδιων αρχών τα δύο πυροσβεστικά οχήματα μικρού τύπου που έχουν. Από τη δράση τους εντός και εκτός νομού έχουν πολύτιμη εμπειρία και στο κομμάτι της δασοπυρόσβεσης.

«Εχει κατατεθεί σχέδιο για τη χρήση τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και την Πολιτική Προστασία. Εμείς διαθέτουμε και οχήματα και εθελοντές και δουλεύουμε βάσει προγράμματος. Πάνω από 60 άτομα δικά μας έχουν πιστοποιηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια για δασοπυρόσβεση και πυρόσβεση στα σχολεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Από την πολύχρονη δράση οι πυροσβέστες διαθέτουν σήμερα πολύτιμη εμπειρία. Συμμετείχαν στην κατάσβεση στις μεγάλες φωτιές στην Πελοπόννησο το 2007 και στο Πήλιο το ίδιο έτος, πήραν μέρος σε όλα τα μικρά και μεγάλα συμβάντα της περιοχής μας αλλά και άλλων περιοχών όπως της Αθήνας.

Οι εθελοντές πιστοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση πυρκαγιών από την Πολιτική Προστασία το 2003 δύο χρόνια μετά τη ίδρυση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, η οποία αναπτύσσει πολυεπίπεδη δράση και είναι στο πλευρό των φορέων του νομού σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται. Οι εθελοντές έχουν εκπαιδευτεί για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, σεισμούς, για εντοπισμό αγνοούμενων σε ξηρά ή θάλασσα και σε ποτάμια ή φαράγγια, για διασώσεις σε χιόνια και φυσικά συνεχίζουν το κοινωνική παροχή με τρόφιμα σε πολίτες που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου