ΤΟΠΙΚΑ

Με ρυθμούς χελώνας η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

με-ρυθμούς-χελώνας-η-υποβολή-φορολογι-66121

Με αργούς ρυθμούς τρέχει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2019, η οποία ξεκίνησε στο διάστημα της καραντίνας και τρέχει μέχρι και 30 Ιουνίου.

Οι μόνοι που ανταποκρίνονται μέχρι στιγμής για την τακτοποίηση της φορολογικής εκκρεμότητάς είναι οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί, αφού οι επιχειρηματίες περιμένουν να επανεκκινήσουν και να σταθούν στα πόδια τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Μαγνησίας μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 19.000-20.000 φορολογικές δηλώσεις από σύνολο 140.000 δηλώσεων και γι’ αυτό εκτιμάται ότι η προθεσμία υποβολής δεν είναι επαρκής και θα χρειαστεί να δοθεί παράταση έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, μέχρι και τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει η διασταύρωση των τιμολογίων των επιχειρηματιών και μέχρι τις 31 Ιουλίου θα γίνει η διόρθωση των καταστάσεων.

«Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατή η εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων στο διάστημα που απομένει για τους επιχειρηματίες», λέει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Νικόλαος Πουμάνας.

Ούτως ή άλλως οι επαγγελματίες έχουν άλλα μείζονα θέματα να απασχοληθούν. «Κυρίως ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας που χορηγεί κεφάλαια κίνησης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, για να επανεκκινηθεί ομαλά η οικονομία και οι επαγγελματίες ξεχωριστά. Ενδιαφέρονται για την επόμενη αίτηση επιστρεπτέας προκαταβολής, για το ταμείο εγγυοδοσίας σαν χρηματοδοτικό εργαλείο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου