ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή η πλατφόρμα κρατήσεων της Easy Jet

ανοιχτή-η-πλατφόρμα-κρατήσεων-της-easy-jet-68246

Ενθαρρυντική χαρακτηρίζεται η πρόθεση της εταιρείας, που προγραμματίζει για τρίτη χρονιά πτήσεις προς τη Νέα Αγχίαλο

Ενθαρρυντική χαρακτηρίζεται για τη Μαγνησία και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου η λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας κρατήσεων της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Easy Jet. Η διαδικτυακή διάθεση εισιτηρίων για τις πτήσεις της θερινής περιόδου από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι θετική ένδειξη και υπογραμμίζει την πρόθεση συνέχισης του προγράμματος πτήσεων στην περιοχή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου Κώστας Ευσταθίου, ο οποίος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για αεροπορικές κρατήσεις, αλλά κανείς δεν γνωρίζει, ούτε μπορεί να επιβεβαιώσει, πώς θα εξελιχθεί η σεζόν και πότε θα έρθουν οι πρώτες πτήσεις».

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τα περιφερειακά αεροδρόμια θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου για να δεχθούν πτήσεις εξωτερικού. Το κλίμα αβεβαιότητας διατηρείται, στο μεταξύ, καθώς εναπόκειται στο Ελληνικό Κράτος, τις αεροπορικές εταιρείες και τη βούληση της κάθε χώρας, ο αριθμός των πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν και ο χρόνος έναρξης του κάθε προγράμματος.

«Μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται αλλαγές, ενώ διατηρείται το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών που προγραμματίζουν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Δεν υπάρχουν ακυρώσεις μέχρι στιγμής, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει κάθε εταιρεία» είπε.

Κομβικό σημείο για τις φετινές αεροπορικές πτήσεις τα αυστηρά μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για την προστασία των επιβατών. «Οποια μέτρα θα ισχύσουν σε όλα τα αεροδρόμια, θα ισχύσουν και στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Περιμένουμε την σχετική κοινοποίηση από την κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας», υπογράμμισε ο κ. Ευσταθίου.

Ενθαρρυντική χαρακτήρισε, από την πλευρά του, την λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας της Easy Jet και ο ξενοδόχος Πάρις Κονιόρδος, ο οποίος υπογράμμισε, ωστόσο, ότι στην φετινή, εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, οι ξενοδόχοι στηρίζονται στα Βαλκάνια και τον εσωτερικό τουρισμό. «Το άνοιγμα των αεροπορικών εταιριών ευνοεί περισσότερο τα νησιά, διότι στην χερσαία Μαγνησία στηριζόμαστε περισσότερο στον οδικό τουρισμό», τόνισε.

Με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων εξωτερικού, οι επαγγελματίες του τουρισμού καρδιοχτυπούν, διατηρώντας, παράλληλα, την ελπίδα ότι θα διαψευστούν οι δυσάρεστες προβλέψεις για τον τουρισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου