ΤΟΠΙΚΑ

Στη Δικαιοσύνη σκάνδαλο με τιμολόγια σε Δήμους της Μαγνησίας

στη-δικαιοσύνη-σκάνδαλο-με-τιμολόγια-68518

Τιμολόγια, που κόβονταν για λογαριασμό πρώην Δήμων και Κοινοτήτων, έφθαναν «φουσκωμένα» στο Ταμείο – Στην Εισαγγελία Βόλου το τελικό πόρισμα των επιθεωρητών

Σκάνδαλο με τιμολόγια Δήμων της Μαγνησίας, που έφθαναν «φουσκωμένα» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απ’ όπου πληρωνόταν το αντίτιμο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειμμα της τάξης των 250.000 ευρώ, αποκαλύπτει το τελικό πόρισμα του δημοσιονομικού ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε για την περίοδο 2006 – 2010. Στην υπόθεση που παίρνει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης φέρονται ως εμπλεκόμενοι πρώην υπάλληλοι της Εφορίας, ενώ «υπόλογοι» εμφανίζονται τρεις Δήμοι.

Η υπόθεση αφορά σε μία δεκαετία και πλέον πίσω. Τότε που κάποιοι πρώην Δήμοι, Κοινότητες και διαδημοτικοί σύνδεσμοι δεν είχαν δική τους οικονομική υπηρεσία και τα τιμολόγια για υπηρεσίες που τους παρέχονταν πληρώνονταν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που εξυπηρετούσε τους ΟΤΑ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στη διάρκεια δημοσιονομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν έλλειμμα που αφορά στο ποσό των 250.000 ευρώ.

Ξετυλίγοντας το νήμα της υπόθεσης επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι η υπόθεση του ελλείμματος αφορά σε τιμολόγια πρώην δήμων ή κοινοτήτων της Μαγνησίας για λογαριασμό των οποίων πληρώθηκαν συγκεκριμένα ποσά τα οποία όμως έφθασαν «φουσκωμένα» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι πρώην υπάλληλοι της εφορίας παρέδιδαν τα σωστά τιμολόγια στους πρώην δήμους για μια σειρά υπηρεσιών. Τα ίδια όμως τιμολόγια για να πληρωθούν έφθαναν «φουσκωμένα» προς πληρωμή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Για να δικαιολογήσουν μάλιστα τα αυξημένα έξοδα, οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι περίπου 4 ή 5 άτομα φαίνεται να αλλοίωναν και καταστάσεις εσόδων και εξόδων των δήμων.

Ετσι ενώ οι δήμοι είχαν τα σωστά τιμολόγια βάσει των οποίων εξοφλούνταν προμηθευτές ή επαγγελματίες για παροχή υπηρεσιών, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με βάση τα «φουσκωμένα» τιμολόγια κατέβαλε επιπλέον ποσά και δημιουργήθηκε έλλειμμα.

Το έλλειμμα που είναι της τάξης των 250.000 ευρώ αφορά σε υποθέσεις τιμολογίων του πρώην δήμου Αργαλαστής, της πρώην κοινότητας Τρικερίου του σημερινού Δήμου Νοτίου Πηλίου, της πρώην κοινότητας Μακρινίτσας του σημερινού Δήμου Βόλου, της πρώην κοινότητας Κεραμιδίου του σημερινού Δήμου Ρήγα Φεραίου αλλά και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ).

Χθες στον εισαγγελέα Βόλου κατατέθηκε ο φάκελος με το τελικό πόρισμα του ελέγχου από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχαλη Μιτζικό, ο οποίος ζητά από τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου