Τιμάται η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-22, 18:09:24
Τιμάται η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση θα ψαλεί μεθαύριο Κυριακή στο μνημείο της Νέας Ιωνίας

 

Αφιερωμένες στη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται μεθαύριο Κυριακή 24 Μαΐου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο είναι το μνημείο της Γενοκτονίας, που βρίσκεται στον προαύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας. «Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε λαό προσφύγων και διασποράς» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο μεθαύριο Κυριακή 24 Μαΐου ξεκινούν με γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση όλων των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Στις 11 το πρωί θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Μανδηλαρά, στο άλσος Ανδρέας Βαλαχής, έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Ακολουθεί ομιλία του πρόεδρου της Ενωσης Πονίων Μαγνησίας Κωνσταντίνου Περκουλίδη.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα αποσταλούν.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=