Τα σπάσανε για μια ΜΚΟ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-06, 08:29:38
Τα σπάσανε για μια ΜΚΟ

Ρήξη προκάλεσε στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς - Μουρεσίου η εισήγηση της Αντιδημάρχου Μ. Σαμαρά για συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα με τίτλο «Γέφυρες Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» μέσω συνεργασίας, ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, με ΜΚΟ και συγκεκριμένα την εταιρία «ΕΔΡΑ», η οποία ήδη συνεργάζεται με το Δήμο για το Βοήθεια στο Σπίτι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Ειδικότερα η Αντιδήμαρχος εισηγήθηκε τη συνεργασία με την συγκεκριμένη ΜΚΟ για την εξασφάλιση χρηματοδότησης ώστε να συμμετέχει ο Δήμος στο προαναφερόμενο πρόγραμμα που στόχο έχει τη δημιουργία θεματικών πάρκων στην περιοχή.

Η εισήγηση της κ. Σαμαρά ωστόσο πυροδότησε αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τον ίδιο τον Δήμαρχο Γιώργο Αντώνογλου, ο οποίος ωστόσο χθες αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του με την Αντιδήμαρχο.

«Πού θα γίνουν αυτά τα θεματικά πάρκα; Τα θέλουμε, η κοινωνία συμφωνεί;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κ. Λεβέντης, ενώ σημείωσε πως «δεν ήμασταν μόνο εμείς που είχαμε αντιρρήσεις. Ο Δήμαρχος άδειασε την κ. Σαμαρά και απέσυρε το θέμα».

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αντώνογλου αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα στις σχέσεις τους και τόνισε πως ο ίδιος απλά ανέλυσε τη γενική άποψη που έχει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. «Δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα φαντάσματα του κ. Λεβέντη. Φυσικά και δεν υπάρχει θέμα ρήξης με την Αντιδήμαρχο. Απλά είπα ότι για τέτοιες συνεργασίες δεν θα υπαγορεύεται η πολιτική του Δήμου από τις εκάστοτε επιχειρήσεις και εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίζουμε με ποιον θα συνεργαστούμε. Αν ζητήσουμε προσφορές μπορεί να βρούμε καλύτερες λύσεις».

Στην ίδια συνεδρίαση εκτός ημερησίας διάταξης το Σώμα απασχόλησε το κάμπινγκ στον Άι-Γιάννη και συγκεκριμένα αίτημα του ιδιοκτήτη να πληρώσει ο Δήμος ποσό 21.000 ευρώ για ηλεκτρολογικές εργασίες που έκανε.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν να πληρωθεί όλο το ποσό, ωστόσο ο κ. Αντώνογλου αρνήθηκε τονίζοντας πως η συνεννόηση ήταν για 14.000 ευρώ και τελικά θα πληρωθεί το ποσό των 17.000 ευρώ με τον Δήμαρχο να σημειώνει πως «μας το παίζει γαλαντόμος ο κ. Λεβέντης, αλλά δεν είπε ότι το ενοίκιο του ’11 δεν άφησε να το εισπράξουμε εμείς και πρόλαβε να το πάρει πριν λήξει η θητεία του».

Τέλος ομόφωνα εγκρίθηκαν οι δέκα προσλήψεις εργατών καθαριότητας και οδηγών, συστήθηκε το Συμβούλιο μεταναστών, η ανάθεση σύνταξης μουσειολογικής μελέτης σε εξειδικευμένο μελετητή για την κατασκευή μουσείου του Ταγματάρχου Δ. Κασλά και λαογραφικού μουσείου στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου του Δ.Δ. Πουρίου, ενώ αποφασίστηκε και η μεταφορά του νηπιαγωγείου στον Κισσό. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=