ΤΟΠΙΚΑ

Φίδι δύο μέτρων τρόμαξε τη συνοικία της Μεταμόρφωσης [photo]

φίδι-δύο-μέτρων-τρόμαξε-τη-συνοικία-τη-73441

Εντοπίστηκε στην πλατεία, πατημένο από ΙΧ

Τρόμαξαν προς στιγμή κάτοικοι της συνοικίας της Μεταμόρφωσης, στη θέα φιδιού, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Το ερπετό είχε πατηθεί από τις ρόδες οχήματος και έτσι ο κόσμος δεν φοβήθηκε. Όμως το μέγεθος του ήταν τέτοιο που προκάλεσε έκπληξη και προβληματισμό.

Το φίδι είχε μήκος δύο περίπου μέτρων. Από τα χαρακτηριστικά του οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν το είδος του. Διαπίστωσαν όμως ότι δεν ήταν ούτε οχιά, αλλά ούτε και δεντρογαλιά.

Κάποιος είπε ότι πρόκειται για σαΐτα επειδή είχε άλλο χρώμα η κεφαλή του και άλλο το υπόλοιπο σώμα. Το γεγονός μονοπωλεί τις συζητήσεις της συνοικίας.

Συγκεκριμένα το φίδι εντοπίστηκε το Σάββατο στις 21:30 στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου με 54ου Συντ. ΕΛΑΣ. Βρισκόταν στο οδόστρωμα από την πλευρά της πλατείας, όπου επιτρέπεται το παρκάρισμα, γι’ αυτό εκτιμήθηκε ότι ίσως να είχε κουλουριαστεί κάτω από Ι.Χ.

Το φίδι που αναστάτωσε την περιοχή

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται φίδι στον Βόλο. Πριν λίγες μέρες οι πυροσβέστες είχαν κληθεί να απομακρύνουν ερπετό από μπαλκόνι μονοκατοικίας στους Αγίους Αναργύρους.

Όμως, συνήθως πρόκειται για μικρά φίδια. Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι αυτό ήταν πολύ μεγάλο και διατυπώνουν εύλογη ανησυχία και ορθό προβληματισμό. Πως είναι δυνατόν το φίδι να βρέθηκε εκεί;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου