Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο ποδηλατόδρομο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-05, 15:12:42
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο ποδηλατόδρομο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου ποδηλατόδρομου που θα συνδέσει την περιοχή του Τελωνείου με την περιοχή των Αλυκών.

Μετά από πολύχρονες καθυστερήσεις που είχαν να κάνουν με τις ενστάσεις ανάμεσα στις τεχνικές εταιρίες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, οι εργασίες από τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα, με τις πρώτες εργασίες να αφορούν τις εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων στις οδούς Κροκίου και Αγχιάλου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φ. Λαμπρινίδη μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα ο εργολάβος θα ξεκινήσει και τις εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας μπροστά από τη νέα ιχθυαγορά, ενώ στη συνέχεια οι εργασίες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο κομμάτι της εργολαβίας στο δρόμο από Λ. Αθηνών μέχρι και τις Νέες Παγασές.

Σημειώνεται πως το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο ΕΤΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος - Ηπείρου Αξονας Προτεραιότητας 4 Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία, ενώ η προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε δεκαοκτώ μήνες.

Η μελέτη περιλαμβάνει μία σειρά από κατασκευαστικά έργα τα οποία χωροθετούνται στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

-Επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων προς τα δυτικά, διερχόμενο από το κτηριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ‘’Παπαρήγα’’, τη συνοικία Αϊβαλιώτικα, τον αρχαιολογικό χώρο Πευκακίων και φθάνει στις Ν. Παγασές. Το συνολικό μήκος είναι 6.500μ.

-ανάπλαση πλατείας Τελωνείου.

-ανάπλαση πεζοδρομίων περιοχής Παλαιών.

-κατασκευή πεζοδρομίου παραλίας Αλυκών.

Ο ποδηλατόδρομος αρχίζει από τη θέση του Τελωνείου, όπου συνδέεται με τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο που υπάρχει σε όλο το μήκος της παραλίας στο λιμάνι του Βόλου. Δημιουργείται ένα συνεχές δίκτυο παράλληλο του παραλιακού μετώπου συνολικού μήκους πάνω από 10.000μ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=