ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή περίπου 8.000 μαθητών της Μαγνησίας στο σχολείο

επιστροφή-περίπου-8-000-μαθητών-της-μαγνη-76234

Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν σήμερα, περίπου 8.000 μαθητές στη Μαγνησία, μετά από «καραντίνα» δύο και πλέον μηνών στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της σταδιακής επιστροφής των μαθητών στα σχολεία. Οι πρώτοι που ξαναμπήκαν στις αίθουσες διδασκαλίας ήταν οι μαθητές της Γ’ τάξης των Λυκείων, οι οποίοι πάντως μετά τις δύο πρώτες ημέρες αποφάσισαν να μείνουν σπίτι κάνοντας χρήση των απουσιών τους και να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 15 Ιουνίου.

Σήμερα, επιστρέφουν τόσο οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων των Λυκείων όσο και οι μαθητές και των τριών τάξεων των Γυμνασίων.

Ηδη στα σχολεία της Μαγνησίας έχει ληφθεί μέριμνα για το «σπάσιμο» των τμημάτων και οι μαθητές έχουν ενημερωθεί μέσω e-mail για το πρόγραμμα των μαθημάτων ανάλογα με το γκρουπ στο οποίο ανήκουν.

Υπενθυμίζεται ότι στις τάξεις επιτρέπονται έως 15 μαθητές υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται η απόσταση του 1,5 μέτρου. Εχουν οριστεί χώροι προαυλισμού ανά τμήμα και πρόγραμμα διαλειμμάτων προκειμένου να μην συμπίπτουν, τα σχολικά κτίρια έχουν καθαριστεί, έχουν απολυμανθεί και έχουν εξοπλιστεί με αντισηπτικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου