ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλα κονδύλια πέφτουν επιτέλους στις λακκούβες δρόμων του Βόλου

μεγάλα-κονδύλια-πέφτουν-επιτέλους-στ-401578

Τη σύμβαση για τη συντήρηση οδών του κυρίου οδικού δικτύου στο Βόλο υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ χρηματοδοτείται από πόρους της Τ.Ε.Ο. Α.Ε., σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. και η συνολική δαπάνη των εργασιών έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 376.975 ευρώ μετά την έκπτωση κατά 54%.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε την οδική ασφάλεια των πολιτών ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την αιρετή Περιφέρεια. «Μέλημά μας –δήλωσε- είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Με το έργο βελτιώνεται η ποιότητα και η οδική ασφάλεια σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, όπου το οδόστρωμα έχει φθαρεί λόγω της πολύχρονης χρήσης και του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου που διαχειρίζεται σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης μίλησε για ένα αναγκαίο έργο, που θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια, την κυκλοφορίας και την ποιότητα ζωής των πολιτών. «Η συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Βόλου αποδίδει καρπούς προς όφελος των πολιτών», τόνισε.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής φθαρμένων ασφαλτοταπήτων στις οδούς Δημητριάδος και Αναλήψεως του Βόλου, καθώς και σε άλλα τμήματα του κυρίου οδικού δικτύου της πόλης. Οι ακριβείς θέσεις εκτέλεσης των εργασιών θα καθοριστούν από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου και θα επιλεγούν για ανακατασκευή οδικά τμήματα, αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους κατά το χρόνο εκτέλεσης του έργου.

Θα ανακατασκευαστούν οδοστρώματα συνολικού εμβαδού 22.500 τ.μ. περίπου, με εκσκαφή – φρεζάρισμα των φθαρμένων επιφανειών και με διάστρωση μιας ασφαλτικής στρώσης βάσης και μιας ασφαλτικής αντιολισθηρής στρώσης. Στα ως άνω τμήματα θα αναδιαταχθούν υψομετρικά και τα φρεάτια των οργανισμών κοινής ωφέλειας, ώστε να είναι απολύτως συμβατά με την επιφάνεια της αντιολισθηρής στρώσης. Η συμβατική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι πέντε μήνες.

Η σύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία «Καθάριος ΑΤΕΒΕ».

Δεύτερη σύμβαση

Την ίδια ώρα, ξεκινούν άμεσα εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οδών στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, καθώς υπογράφηκε χθες η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «ΛΕΩΝ Α.Τ.Ε.» που ανέλαβε την εκτέλεσή τους. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 275.000 ευρώ (προϋπολογισμός μελέτης 500.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ 2011).

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκαίων παρεμβάσεων που απαιτούνται να γίνουν σε οδοστρωσίες, αποκαταστάσεις φθορών, ανακατασκευές οδών, επισκευές πεζοδρομίων και κρασπεδορείθρων καθώς και ασφαλτοστρώσεις. Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα έτος και σε συνεργασία με το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου έχει γίνει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι βασικές εργασίες που θα γίνουν είναι η επούλωση τομών καθώς επίσης και η διόρθωση τοπικών φθορών των οδοστρωμάτων, ασφαλτοστρώσεις, εργασίες επισκευής κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα, καθώς επίσης και η διαμόρφωση δρόμων που στερούνται ασφαλτοτάπητα με ή χωρίς προσθήκη αδρανών υλικών. Μετά το τέλος κάθε εργασίας ασφαλτόστρωσης ή σκυροδέτησης θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός του δρόμου (σκούπισμα και πλύσιμο).

Για τα έργα που αφορούν σε συντηρήσεις και κατασκευές οδών των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων, έχουν επίσης ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες εγκατάστασης των αναδόχων, γεγονός που επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει συστηματικά σε εκτεταμένη οδοποιία στο σύνολο του ενιαίου Δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου