ΤΟΠΙΚΑ

Θύματα ληστείας ο Μάνος Κοκκίνης και η οικογένειά του στα Χάνια Πηλίου

θύματα-ληστείας-ο-μάνος-κοκκίνης-και-η-401628

Το σπίτι της οικογένειας του Μάνου Κοκκίνη, ιδιοκτήτη του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού «Astra», ήταν το επόμενο χτύπημα αδίστακτων ληστών. Η τετραμελής οικογένεια έζησε τη φρίκη χθες τα ξημερώματα, στην κατοικία της στα Χάνια Πηλίου, όταν τρεις κουκουλοφόροι μπούκαραν στο χώρο τους, τους απείλησαν με όπλα και μαχαίρι, κλείδωσαν την κόρη του ζευγαριού και τη γιαγιά της σε δωμάτιο και ξυλοκόπησαν ανελέητα τον Μάνο Κοκκίνη και τη σύζυγό του, στον κρόταφο των οποίων κρατούσαν καρφωμένα επί μία περίπου ώρα τα πιστόλια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Το δορυφορικό σύστημα προσδιορισμού θέσης (GPS) που διέθετε το αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο έκλεψαν οι δράστες για τη διαφυγή τους και η άμεση και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση είχαν ως αποτέλεσμα να στηθεί μπλόκο στο Δέλτα Νεοχωρίου. Οι ληστές, οι οποίοι είχαν φροντίσει καθ’ οδόν να μοιράσουν τα κλοπιμαία ακινητοποίησαν το κλεμμένο όχημα αντιλαμβανόμενοι το αστυνομικό μπλόκο και έτρεξαν να εξαφανιστούν σε δύσβατες περιοχές του Νοτίου Πηλίου.

Ο ένας της επικίνδυνης παρέας των τριών, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας -σεσημασμένος και πρόσφατα αποφυλακισμένος- συνελήφθη από τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δύο συνεργών του.

Θεωρείται πολύ πιθανό, αν και δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα έως χθες το βράδυ, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας να βρίσκεται μπροστά στην εξιχνίαση και των υπολοίπων τους τελευταίους μήνες στο Πήλιο ένοπλων ληστειών. Η μέθοδος δράσης που ακολουθήθηκε στο σπίτι της οικογένειας είναι πανομοιότυπη με τις πρόσφατες ανεξιχνίαστες ληστείες σε κατοικίες του Πηλίου και δεν αποκλείεται να πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Με τη σύλληψη του 28χρονου, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα, αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σε ερωτηματικά των υποθέσεων που έχουν τρομοκρατήσει το Πήλιο.

Αγριο ξυλοκόπημα

Τις πρώτες πρωινές ώρες την ηρεμία του ύπνου της οικογένειας Κοκκίνη, στο σπίτι τους στα Χάνια Πηλίου, τάραξε η εισβολή των τριών κουκουλοφόρων, παραβιάζοντας το παράθυρο. Με δύο όπλα και ένα μαχαίρι τρομοκράτησαν και ακινητοποίησαν τα θύματά τους. Η μητέρα του Μάνου, Τασία Κοκκίνη, ιδιοκτήτριας της γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας «Τασία» και η 18χρονη εγγονή της Αναστασία, ωθήθηκαν με τη βία και κλειδώθηκαν σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού.

Ο Μάνος Κοκκίνης και η σύζυγός του έμειναν να βασανίζονται επί μία περίπου ώρα στα χέρια των τερατόμορφων δραστών. Ποδοπατήθηκαν και χτυπήθηκαν άσχημα, πολύ περισσότερο ο Μάνος Κοκκίνης, ο οποίος αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να σώσει από τα χέρια των ληστών τα μέλη της οικογένειάς του.

Σαν λυσσασμένοι ζητούσαν να πληροφορηθούν που βρίσκονταν χρήματα και χρυσαφικά. Αρχικά ακινητοποίησαν τον 52χρονο και τη σύζυγό του και στη συνέχεια απείλησαν την Τασία Κοκκίνη, η οποία άκουσε από το διπλανό δωμάτιο τον πανικό και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Στη διάρκεια της μίας ώρας που παρέμειναν στο σπίτι βρήκαν και άρπαξαν χρηματικό ποσό 23.500 ευρώ, χρυσαφικά κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ περίπου, εξήντα χρυσές λίρες Αγγλίας και δύο κυνηγετικά όπλα.

Πήραν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη, στο οποίο επιβιβάστηκαν και με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαφανίστηκαν.

Το λάθος

Η κλοπή του αυτοκινήτου ήταν το λάθος των αδίστακτων ληστών. Το όχημα διαθέτει GPS, δορυφορικό σύστημα που βοήθησε την αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό της θέσης τους. Διαπιστώνοντας το σημείο, στο οποίο κινούνταν, οι αστυνομικές αρχές έδρασαν ακαριαία. Μέσα σε λίγη ώρα είχε στηθεί μπλόκο στο Δέλτα Νεοχωρίου.

Μπροστά από το μπλόκο, στην επαρχιακή οδό Τσαγκαράδας-Βόλου οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την επικείμενη σύλληψή τους εγκατέλειψαν το όχημα που είχαν αφαιρέσει για τη διαφυγή του και εξαφανίστηκαν μέσα στο δάσος.

Μέσα στο αυτοκίνητο και στο γύρω χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με σφαίρα στη θαλάμη, ένα μαχαίρι, το σύνολο των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και οι λίρες, καθώς επίσης γάντια και κουκούλες. Τα αφαιρεθέντα κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν κοντά στην οικία του παθόντα.

Στην Αστυνομία σήμανε από την πρώτη στιγμή αυξημένος συναγερμός. Μετά την ενημέρωση των τοπικών αστυνομικών αρχών κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις. Η εκτεταμένη επιχείρηση που ξεκίνησε στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους βρίσκονταν και χθες το βράδυ σε εξέλιξη. Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Μαγνησίας και Λάρισας, ενώ συνδράμει κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και ομάδα αστυνομικών σκύλων.

Πρώτη σύλληψη

Στις 10.45 το πρωί χθες στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκε και συνελήφθη, σε ορεινή περιοχή του Πηλίου ένας από τους δράστες (28χρονος Αλβανός), στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και ένα ρολόι που είχε αφαιρέσει από τον ιδιοκτήτη της οικίας.

Τα χρήματα που είχε στην κατοχή του ήταν 6.000 ευρώ, που δείχνει ότι οι κακοποιοί είχαν φροντίσει για τη μοιρασιά της λείας τους… Το δε αντρικό ρολόι που είχε κλέψει το φορούσε ήδη στο χέρι του!

Οι έρευνες συνεχίζονται και την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου