ΤΟΠΙΚΑ

Πανικός από πυρκαγιά σε δύο λυόμενα στο Αλιβέρι

πανικός-από-πυρκαγιά-σε-δύο-λυόμενα-στ-401703

Τα νοικοκυριά τους έχασαν κάτω από τις στάχτες πυρκαγιάς οικογένειες αθιγγάνων, στην περιοχή του Αλιβερίου. Δύο διπλανές λυόμενες παράγκες καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι από αιτία που ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Ο οδυρμός που ξέσπασε από τις οικογένειες, οι οποίες έμειναν χωρίς στέγη, πάνω από τα αποκαΐδια δεν ήταν μόνο για τα υπάρχοντα του νοικοκυριού τους που έχασαν, αλλά και για πεντόλιρα, που όπως έλεγαν φυλούσαν στο σπίτι τους.

Μέσα σε κλίμα πανικού για την «χρυσή» περιουσία επιχείρησαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι τρία οχήματα της Πυροσβεστικής και δέκα πυροσβέστες που έσπευσαν και έδωσαν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τα μέλη των οικογενειών φώναζαν σε απόγνωση για την καταστροφή της στέγης τους, αλλά και της περιουσίας με τα πεντόλιρα που καλύφθηκαν, όπως έλεγαν ανάμεσα σε σπαραγμό, από τα αποκαΐδια.

Οι δύο λυόμενες παράγκες, 50 τετραγωνικών περίπου η κάθε μία, έπεσαν σαν χάρτινες από τις φλόγες που τις κύκλωσαν. Ευτυχώς δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή.

Η φωτιά κατασβέστηκε λίγο αργότερα, αλλά είχε προλάβει να μετατρέψει σε στάχτη τα πάντα. Πιθανότατα η πυρκαγιά προκλήθηκε είτε από σόμπα είτε από μάτι κουζίνας.

Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου