ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός σε Βόλο και Θεσσαλία για σάπια κρέατα

συναγερμός-σε-βόλο-και-θεσσαλία-για-σά-82965

Αυξημένος συναγερμός σε νοσοκομεία, στρατόπεδα, φυλακές και δημοτικές δομές στον Βόλο, την υπόλοιπη Θεσσαλία, αλλά και αρκετές άλλες περιφέρειες της χώρας, μετά την έφοδο του ΣΔΟΕ σε μεγάλη χονδρεμπορική επιχείρηση στον Πειραιά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων.

Υπό τις καταιγιστικές εξελίξεις «φύλλο και φτερό» έγιναν σήμερα τα ψυγεία και οι αποθήκες στο Αχιλλοπούλειο, στις στρατιωτικές μονάδες του Μαγνησίας, αλλά και στα σωφρονιστικά ιδρύματα και τις δημοτικές δομές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προμηθευτεί ποσότητες κρεάτων από τη συγκεκριμένη χονδρεμπορική επιχείρηση, το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε από το ΣΔΟΕ.

Σε επικοινωνία που είχε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η ίδια επισήμανε πως μετά την παραλαβή του σχετικού εγγράφου ειδοποίησης από τις αρμόδιες αρχές των υπουργείων, οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι εκτενείς. «Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς σχετίζεται με τη δημόσια υγεία. Περιμένουμε ενημέρωση και τις σχετικές κατευθύνσεις για να πράξουμε ανάλογα», ανέφερε χθες.

Εντολή προς όλες τις διοικήσεις των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας θα δώσει επίσης η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το υπουργείο Υγείας αργά χθες το απόγευμα ενημέρωσε σχετικά το πολιτικό προσωπικό της 5ης ΥΠΕ και ζήτησε να πράξουν τα ανάλογα. Στόχος να προστατευθεί η δημόσια υγεία και αν υπάρχουν ποσότητες προμηθειών από την συγκεκριμένη εταιρείας στα ψυγεία και στις αποθήκες των νοσοκομείων, αυτές να δεσμευτούν πάραυτα.

Ανάλογος έλεγχος θα γίνει και στις υπόλοιπες δομές που φέρεται να προμηθεύονταν από τη συγκεκριμένη εταιρεία κρέατα.

Διέθετε προϊόντα σε 50 νοσοκομεία

Από την επεξεργασία των φορολογικών βιβλίων και στοιχείων της ελεγχόμενης επιχείρησης για το έτος 2020, όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ, προέκυψε η διάθεση προϊόντων της, σε πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και στη Θεσσαλία, καθώς επίσης και σε στρατόπεδα, σωφρονιστήρια, δομές φιλοξενίας ανηλίκων, δημοτικές επιχειρήσεις, δομές φιλοξενίας προσφύγων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.λπ.

Χθες το απόγευμα μετά από την αποκάλυψη αυτής της «υγειονομικής βόμβας», το ΣΔΟΕ ενημέρωσε τα υπουργεία Υγείας, Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης, ενώ επείγον έγγραφο «έφυγε» και προς τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και Ζακύνθου, προκειμένου να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενη κατανάλωση ακατάλληλων προϊόντων.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

Στην ανακοίνωση που έγινε χθες από το ΣΔΟΕ επισημαίνονται τα εξής: «Την Τετάρτη 6 Μαΐου, στο πλαίσιο κοινής δράσης έρευνας, μεικτό κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., εντόπισε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κρέατος και προϊόντων κρέατος με έδρα τον Πειραιά, η οποία κατείχε προϊόντα κρέατος μη ασφαλή (αλλοιωμένα), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, βάρους επτά τόνων. Ολη η ποσότητα κατασχέθηκε και δεσμεύτηκε». Η ανακοίνωση συμπεριλαμβάνει αναλυτική λίστα με όλα τα είδη και τις ποσότητες που κατασχέθηκαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου