ΤΟΠΙΚΑ

Νέος «κρίκος» της σπείρας

νέος-κρίκος-της-σπείρας-402280

Στα ίχνη ενός ακόμη μέλους της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο Βόλο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με διακεκριμένες κλοπές αυτοκινήτων και απάτες οδηγήθηκαν οι εκτεταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Μετά τις δύο συλλήψεις του 27χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου και του 34χρονου φανοποιού, οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος συνεργού τους στην Αθήνα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το μεσημέρι ένα ακόμη άτομο εμπλεκόμενο στο κύκλωμα με τα κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία έκαναν «βίδες» χρησιμοποιώντας τα ανταλλακτικά για την επισκευή άλλων τρακαρισμένων αυτοκινήτων και την πώλησή τους στη συνέχεια μέσα από μάντρες.

Πρόκειται για έναν 55χρονο συνταξιούχο από το Βόλο, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα μαστόρευε με κλεμμένα ανταλλακτικά αυτοκίνητα στο φανοποιείο του 34χρονου προφυλακισθέντα. Μετά την αποκάλυψη μιας μάντρας πώλησης αυτοκινήτων προχθές, όπου η συμμορία είχαν παραδώσει προς πώληση 36 αυτοκίνητα διαφόρων τύπων, χθες εντοπίστηκε δεύτερη μάντρα την οποία νοίκιαζε και εκμεταλλευόταν ο 55χρονος συνταξιούχος.

Στη δεύτερη μάντρα βρέθηκαν δύο κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα, ένα Mercedes και ένα Audi. Η κλοπή είχε γίνει από την Κατερίνη και την Πρέβεζα. Ακολούθησε έρευνα σε γραφείο που διατηρεί στο Βόλο ο 55χρονος και βρέθηκε ένα πιστόλι. Σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Βόλου.

Η σοβαρή υπόθεση που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου φαίνεται ότι έχει ακόμη μεγάλη ουρά…

Η εξάρθρωση της σπείρας με τη συμμετοχή ημεδαπών ήρθε στην εκπνοή του 2011, την περασμένη Παρασκευή, μετά από πολύμηνες έρευνες πίσω από τις αλλεπάλληλες κλοπές αυτοκινήτων. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη δύο δραστών, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους στον Ανακριτή, αναζητούν έναν ακόμη ημεδαπό συνεργό τους, ενώ ξεσκονίζουν κάθε διαθέσιμο στοιχείο για την αποκάλυψη της ταυτότητας και άλλων συνεργών –εκτός του 55χρονου συνταξιούχου- που θεωρείται βέβαιο ότι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση.

Χθες από την Αστυνομία ανακοινώθηκαν πρόσθετα στοιχεία για τη συμμορία που δρούσε από τα μέσα του 2010.

Από τη συνέχεια των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα δράσης της οργάνωσης είχαν παραδώσει προς πώληση στη μάνδρα πώλησης αυτοκινήτων συνολικά 36 αυτοκίνητα διαφόρων τύπων: 14 Suzuki Jimny, 6 Peugeot 207/206, 3 Suzuki Swift, 2 Ford Focus, 2 Toyota Augo, 1 Suzuki Vitara, 1 Mitsubishi L200, 1 Nissan Navara, 1 Ford Ranger, 1 Toyota Yaris, 1 Subaru Justy, 1 Renault Clio, 1 Suzuki Ignis και 1 Suzuki 4X4.

Από τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν τέσσερα ως προϊόντα της παράνομης δράσης της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, μαζί με αγνώστους έως τώρα συνεργούς τους, αφαιρούσαν αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της χώρας, τα οποία μετέφεραν στο Βόλο και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν και τοποθετούσαν τα εξαρτήματά τους σε άλλα τρακαρισμένα ιδίου τύπου που ήδη είχαν αγοράσει μέσω διαδικτύου.

Τα επισκευασμένα αυτοκίνητα τα πουλούσαν σε μικρότερες τιμές από αυτές που διατίθενται στην αγορά, προκειμένου να πετύχουν άμεση πώλησή τους.

Από κάθε όχημα αποκόμιζαν όφελος από 2.000 ευρώ (για τα μικρά οχήματα) έως 10.000 (για τα μεγάλα οχήματα). Το συνολικό κέρδος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ.

Μετά τις απολογίες των συλληφθέντων στον Ανακριτή Βόλου, διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου