ΤΟΠΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ

επιστολη-αγοραστου-στον-σκανδαλιδη-402632

Να ενταχθούν στο μέτρο «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» παραγωγοί των περιοχών του Δήμου Αλμυρού της Π.Ε Μαγνησίας ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του, είναι ανάγκη να αρθεί η διαφορετική μεταχείριση παραγωγών εντός του ιδίου Δήμου καθώς μάλιστα οι περιοχές αυτές εντάσσονται στην ίδια υδρογεωλογική λεκάνη.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Αγοραστός αναφέρει:

Πριν λίγες ημέρες προκηρύχτηκε η δράση 2.1 του μέτρου 2.1. «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο, με φορείς εφαρμογής τη Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και φορείς υλοποίησης τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) των αιρετών Περιφερειών και τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων. Η συγκεκριμένη δράση εφαρμόζεται σε περιοχές οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ευπρόσβλητες από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης.

Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι δεν συμπεριλαμβάνονται από παράλειψη στις περιοχές παρέμβασης οι περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού, όπως οι Δημοτικές Κοινότητες : Πλατάνου , Νεοχωρακίου, Κοκκοτών, Κωφών, Σούρπης, Αγ. Τριάδος, Αγ. Ιωάννη, Αμαλιάπολης, Βρύναινας, Δρυμώνα, Πτελεού, Αγ. Θεοδώρων και Αχιλλείου. Είναι ανάγκη για την πληρέστερη εφαρμογή του προγράμματος να συμπεριληφθούν οι ανωτέρω περιοχές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου