ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα στήριξης στους αγρότες

μέτρα-στήριξης-στους-αγρότες-851206

Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και συζήτησαν για θέματα του υπουργείου του.
Ανάμεσα στα θέματα είναι η πορεία ολοκλήρωσης των διαδικασιών καταβολής των επιδοτήσεων σε όλους τους αγρότες, η επίσπευση της διαδικασίας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της νέας περιόδου ώστε να καταβληθούν γρηγορότερα, η πορεία καταβολής των αποζημιώσεων, η πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για τις αναπτυξιακές προοπτικές άρα και για την απορροφητικότητα του ΓΚΠΣ, καθώς και η συνολική προσπάθεια προώθησης και προβολής των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι για την προβολή των αγροτικών προϊόντων θα γίνει μια ημερίδα σήμερα στο Ζάππειο, ενώ σημείωσε ότι συζητήθηκαν και τα μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα και της υπαίθρου συνολικά.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων, ο κ. Μπασιάκος τόνισε ότι υπάρχει το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στον κανονισμό και αποσαφήνισε ότι το τρίμηνο από το τέλος της συγκομιδής αφορά τον ΕΛΓΑ και τις ζημιές που προβλέπονται στον κανονισμό του, ενώ όπως σημείωσε υπάρχουν και άλλες ζημιές που καλύπτονται μετά από έγκριση από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.
Παλαιότερα, είπε ο υπουργός ,οι ζημιές αυτές καλύπτονταν μέσα σε μια τετραετία, ενώ τώρα ο χρόνος καταβολής αυτών των ενισχύσεων από εθνικούς πόρους έχει μειωθεί στο μισό.
Καλύπτουμε τόνισε ο κ. Μπασιάκος κάθε δυνατότητα στήριξης των αγροτών με κοινοτικό τρόπο, όμως συνεκτιμώντας και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ξηρασία της φετινής χρονιάς.
Ο κ. Μπασιάκος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα και σε ερώτηση αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις για τα δέντρα, τόνισε ότι η κυβέρνηση καταγράφει το σύνολο του προβλήματος καθώς υπάρχουν και εξελισσόμενες ζημιές από το χαλάζι και θα υλοποιήσει αυτά που προβλέπονται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου