ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγύρισε η Αγριά για τον τίτλο του Θησέα

πανηγύρισε-η-αγριά-για-τον-τίτλο-του-θ-851206

Την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Α Κατηγορία της ΕΠΣΘ πανηγύρισε την Κυριακή το βράδυ μετά και το τελευταίο ματς πρωταθλήματος η ομάδα του Θησέα Αγριάς συμπληρώνοντας παράλληλα 80 χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της Μαγνησιας (ιδρύθηκε το 1927). Άλλωστε στα μπλουζάκια των πρωταθλητών το σύνθημα είχε ως εξής “80 χρόνια, μια ιστορία, μια ζωή.”
Οι παίκτες του Θησέα Αγριάς άλλωστε δεν γιορτάζουν μόνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και την επιστροφή της ομάδας τους στην κατηγορία του περιφερειακού πρωταθλήματος από όπου και υποβιβάστηκαν πριν από ένα χρόνο.
Μετά από την λήξη του αγώνα στην Αγρια με τον Πηλέα(0-3) ακολούθησαν οι βραβεύσεις τόσο της ανδρικής ομάδας όσο και της ομάδας Νέων η οποία είχε κατακτήσει πριν από λίγο καιρό την πρωτιά στο πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΘ.
Οι απονομές έγιναν από τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ κο Τάσο Μπατζιάκα και από τον Δήμαρχο Αγριάς κο Θωμά Παπαευθυμίου. Πλακέτες απονεμήθηκαν στους φετινούς πρωταγωνιστές και από τους παλαίμαχους της ομάδας της Αγριάς Πασχαλίδη και Ιωάννου ενώ τιμήθηκε και η γυναικεία τριάδα της τελευταίας αναμέτρησης αποτελούμενη από τις Μωραίτου, Χουλιάρα και Νεοχωρίτου.
Μετά από την φιέστα στο γήπεδο ακολούθησε και γλέντι στην παραλία της Αγριάς. Παράλληλα με τη προχθεσινή γιορτή συνέπεσε και ο ερχομός του νεογέννητου κοριτσιού του ποδοσφαιριστή του Θησέα Γιάννη Κωτούλα (όλοι του εύχονται να τους ζήσει) ενώ την Κυριακή το πρωί ο Θοδωρής Ανδρουτσόπουλος το πρωί βάφτιζε το γιο του δίνοντας του του το όνομα Αθανάσιος.

Ο Θησέας προχθές και τυπικά πήρε αυτό που δικαιούταν παρουσία αρκετών επισήμων και φορέων της περιοχής (παρούσα στη φιέστα και η βουλευτής Ζέττα Μακρή). Ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Μπουργάνης παρά το νεαρό της ηλικίας έχει γίνει μετρ στις ανόδους δεν έπαψε να ευχαριστεί το Δήμαρχο για την βοήθεια ενώ μεγάλη συμβολή στην εκδήλωση ειχε η νεα ξενοδοχειακή μονάδα που ετοιμάζεται στην περιοχή της Αγριάς…
Και ιστορικά και στατιστικά άλλωστε ο Θησέας Αγριάς τα τελευταία 20 χρόνια δικαιούται τον τίτλο του πρωταγωνιστή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ, αφού 3 φορές ήταν 1ος και μόνο 3 φορές ήταν κάτω από την 5η θέση.
Ο Θησέας ήταν πρωταθλητής ΕΠΣΘ και κέρδισε άνοδο στη Δ΄ εθνική τις περιόδους 91-92 και 2004-2005, ενώ την περίοδο 1999- 2000 ήταν 1ος στον όμιλό του αλλά τελικά 2ος μετά τα πλέι οφ…Τη 2η θέση ο Θησέας πήρε τα έτη 1990, 1995, 1997, 2004, ενώ 3ος ήταν τις περιόδους 88-89, 90-91, 95-96, 2000 – 2001, αλλά και το 2001 – 2002 ισοβαθμώντας με τον 2ο Ρήγα ο οποίος ανέβηκε και στη Δ΄ Εθνική.
Η χειρότερη θέση του Θησέα στο τοπικό πρωτάθλημα τα τελευταία 20 χρόνια ήταν την περίοδο 87- 88 που ήταν 7ος. Επίσης δύο χρονιές το 92-93 και πέρσι ήταν στη Δ΄ Εθνική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου