ΤΟΠΙΚΑ

Θλίψη για την απώλεια του Φώτιου Ντόντου

θλίψη-για-την-απώλεια-του-φώτιου-ντόντ-98451

Διετέλεσε διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου και διακρίθηκε για την προσφορά του

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Φώτιος Ντόντος, σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Ο άτυχος συνταξιούχος εκπαιδευτικός άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε χθες απέραντη θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ο 84χρονος είχε προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.

Γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1936 στην Καλλιπεύκη Λαρίσης. Μέχρι τον Μάιο του 1947 έμεινε στο χωριό του. Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης εκείνης της εποχής, η οικογένειά του μετακόμισε στους Γόννους και στη συνέχεια στη Λάρισα. Στη Λάρισα τελείωσε το Γ’ Δημοτικό σχολείο και το Β’ Γυμνάσιο. Τον Σεπτέμβριο του 1956 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο του το 1961. Το 1962 κατετάγη στον στρατό και τέλη του 1963 εκπλήρωσε τη στρατιωτικού του θητεία.

Τα έτη 1964 – 1966 εργάστηκε ως διευθυντής του Ιδιωτικού Γυμνασίου Ραψάνης του Δημητρίου Κατσούρα. Το σχολικό έτος 1966 – ‘67 εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής του Γυμνασίου Ελασσόνας. Στις 28 Νοεμβρίου 1967διορίστηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση στην Στ’ Εκπαιδευτική Περιφέρεια και τοποθετήθηκε στο Γυμνάσιο Βελεστίνου. Υπηρέτησε ακόμα με αποσπάσεις στα σχολεία Ν. Ιωνίας, Εσπερινό, Β’ Λύκειο Βόλου και Τσαγκαράδας.

Το 1979 μετατάχθηκε στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και τοποθετήθηκε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου.

Το 1992 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου και παρέμεινε μέχρι τη συνταξιοδότησή του σ’ αυτή τη θέση. Στην πορεία της εκπαιδευτικής του υπηρεσίας επελέγη εισηγητής στο μάθημα των Θρησκευτικών κατά τις εισιτήριες εξετάσεις των Ανωτέρων Εκκλησιαστικών Σχολείων.

Υπήρξε πρόεδρος Κεντρικής Επιτροπής εξετάσεων εισαγωγής στις Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υπήρξε αναπληρωματικό μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου και τακτικό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Ηταν παντρεμένος με τη Δέσποινα Καραϊσκάκη, νηπιαγωγό και είχε τρία παιδιά, τη Σταματία φιλόλογο, τον Νίκο θεολόγο και τη Χρύσα δικηγόρο, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια.

Με τη συνταξιοδότησή του τον Ιούνιο του 2003 του απονεμήθηκε για την προσφορά του ευαρέσκεια και ο τίτλος του επί τιμή σχολάρχου της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Σάββατο στις 11:30 από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω της επικρατούσας κατάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου