ΤΟΠΙΚΑ

Ολοι όσοι ψηφίζουν αύριο στη Ν. Δ. Μαγνησίας

ολοι-όσοι-ψηφίζουν-αύριο-στη-ν-δ-μαγνη-851206

“Κόκκινο” έχει χτυπήσει το θερμόμετρο στη Νέα Δημοκρατία ενόψει των εσωκομματικών εκλογών που πραγματοποιούνται αύριο στη Μαγνησία.
Το γεγονός ότι η νέα ΝΟΔΕ θα οδηγήσει το κόμμα στις επικείμενες εθνικές εκλογές έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά όλων και κυρίως των βουλευτικών γραφείων που παρασκηνιακά δουλεύουν για τους “εκλεκτούς” τους, καθώς από τους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν θα εξαχθούν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα για τις επόμενες εκλογές.
Η τοπική οργάνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας οδεύει σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές “τραυματισμένη” από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και αυτό γίνεται αντιληπτό τόσο από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου των υποψηφίων μελών για τη ΝΟΔΕ, όσο και από το “προεδρικό” ψηφοδέλτιο.
Οι περισσότεροι βέβαια κρατούν χαμηλούς τους τόνους, δεν λείπουν ωστόσο και τα στελέχη που εκτιμούν ότι αναλόγως αποτελεσμάτων θα “βγούνε” μαχαίρια.

Συμμαχίες τότε και τώρα…
Κύριο χαρακτηριστικό πάντως αυτών των εσωκομματικών διαδικασιών είναι η ανατροπή “πάλαι πότε συμμαχιών” αλλά και ξεκαθάρισμα “λογαριασμών” που ορισμένοι εκτιμούν ότι θα συμβεί μεταξύ των “δύο αντιπάλων” στρατοπέδων που είχαν δημιουργηθεί στις νομαρχιακές εκλογές με την κάθοδο και του δεύτερου ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον κ. Σάκη Κοκκίνη.

Μία επιστολή ωστόσο που δημοσιεύει παρακάτω ο “Ταχυδρόμος” απεικονίζει και το εύθραυστο των συμμαχιών, εγείρει όμως παράλληλα και πολλά ερωτήματα για την αξιοπιστία και τις πολιτικές επιλογές που ορισμένοι έκαναν, και μάλιστα με “υπογραφή”, και στην πορεία όχι μόνο απαρνήθηκαν, αλλά εμφανίστηκαν και σφόδρα πολέμιοί της.

Πρόκειται για την επιστολή που είχαν αποστείλει την άνοιξη του 2002 στον τότε Γραμματέα της Κ.Ε της Ν.Δ. και σημερινό Υπουργό της Κυβέρνησης Βαγγέλη Μεϊμαράκη οι κ.κ. Κώστας Γκαβόπουλος, Πέτρος Μπατζιάκας και δύο άλλα στελέχη που σήμερα δεν έχουν αιρετή ιδιότητα και με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγαν ότι “η μόνη νικηφόρα προοπτική για τη Ν.Δ στο Νομό Μαγνησίας και στη Νομαρχιακή Αρχή είναι ο κ. Αθανάσιος Κοκκίνης!!!”
Ειδικότερα στην υπογεγραμμένη επιστολή με αποδέκτη τον τότε Γραμματέα της Κ.Ε. Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπογραμμίζονταν:

“Η σημερινή πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μας, όσο και στη χώρα γενικότερα, αλλά και οι διαφαινόμενες εξελίξεις αναμφίβολα γεννούν την ανάγκη για μια ποιοτική, ριζική αλλαγή του συστήματος σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, που κυρίως θα πρέπει να ξεκινήσει από το επίπεδο των προσώπων.
Εμείς ως νομαρχιακοί σύμβουλοι Μαγνησίας, μιας περιοχής που κατά κοινή εκτίμηση δοκιμάστηκε σκληρά τα τελευταία χρόνια από ατυχείς επιλογές και ενέργειες της κεντρικής διοίκησης, από παραλείψεις και αποκλεισμούς –την ανοχή και την απουσία- για λόγους που σύντομα δημόσια θα αναλυθούν και θα παρουσιασθούν- τοπικών φορέων εξουσίας, θέλουμε σήμερα να δηλώσουμε κατηγορηματικά με την παρέμβασή μας αυτή, ότι δεν επιθυμούμε πλέον να παραμείνουμε απλοί θεατές μιας ελάχιστα υγιούς κατάστασης, όπου το πολιτικό και αναπτυξιακό στοιχείο απουσιάζουν και αντίθετα κυριαρχεί μια νοοτροπία κοινωνικού καθωσπρεπισμού και πολιτικής τακτοποίησης, συνήθως υπαγορευμένη από προσωπικά και ιδιοτελή κριτήρια.
Για τους λόγους αυτούς τασσόμεθα ανεπιφύλακτα υπέρ μιας ποιοτικής, δραστικής ανανέωσης του συνδυασμού που εκπροσωπούμε, κυρίως ως προς την επιλογή της προσωπικότητας που θα ηγηθεί.
Κατά την δική μας τεκμηριωμένη άποψη, η υποψηφιότητα του συναδέλφου κ. Αθανασίου Κοκκίνη συγκεντρώνει όλες τις αναγκαίες και ικανές προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί μια νικηφόρα προοπτική, που θα επιτρέψει την αλλαγή της πραγματικής εικόνας και των ποιοτικών και ποσοτικών μεγεθών που αφορούν τους συμπολίτες και την περιοχή μας εν τέλει. Θα αποτελέσει την αφετηρία για την καθιέρωση ενός αποτελεσματικού και ουσιαστικού μοντέλου διαχείρισης, διεκδίκησης, προβολής και προώθησης των τοπικών συμφερόντων.
Κάθε άλλη επιλογή, που κατά την εκτίμηση μας θα περιορίσει τους υπό αναζήτηση ορίζοντες, δεν θα επιτρέψει την πραγμα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου