ΤΟΠΙΚΑ

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ” Χτύπημα ” στο δικομματισμό η ψήφος στο ΚΚΕ

αλεκα-παπαρηγα-χτύπημα-στο-δικομμ-851206

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το Βόλο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που επισκέπτεται τη Μαγνησία στα πλαίσια κομματικής περιοδείας.
Η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξής Tύπου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών, κάλεσε το λαό να δώσει “διπλό χτύπημα” στο δικομματισμό στηρίζοντας με τη ψήφο του το ΚΚΕ ώστε να υπάρξει πολιτική ανατροπή, υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολουθεί ο Περισσός, επιτέθηκε στο Συνασπισμό αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας και επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα του για τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.
Έχοντας στο πλευρό της τον κ. Μ. Μαΐλη, εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Νίκο Γκατζή και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης κ. Γ. Λούμα, η γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η όλη συζήτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, επισήμανε ότι το ΚΚΕ ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμο για εκλογές, εξήγησε ωστόσο ότι για λόγους ιδεολογικούς δεν πρόκειται να “συμμετέχει¨ στη διαμάχη των δύο μεγάλων, αλλά θα δώσει τη δική του πολιτική μάχη για αύξηση των δυνάμεων του.
Η κ. Παπαρήγα απαντώντας στο Συνασπισμό και σε όσα είπε πριν από λίγες μέρες από το Βόλο ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, σχολιάζοντας την πολιτική τακτική του ΚΚΕ, κατηγόρησε το ΣΥΝ “για μικρομεγαλισμό και κυβερνητισμό”, ενώ για το ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι δεν έχει να προσφέρει και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη χώρα, αναλύοντας ότι με την τακτική του ουσιαστικά ενίοτε ωφελεί το ΠΑΣΟΚ και άλλοτε τη Ν.Δ…
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ χθες το βράδυ μίλησε στην Παραλία του Βόλου σε πολιτική συγκέντρωση μελών και φίλων του κόμματος, παρουσιάζοντας τις πολιτικές θέσεις του κόμματος για όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Οχι στο δικομματισμό
“Δεν κάνουμε συμβολικό αγώνα αλλά πραγματικό, υπογράμμισε η κ. Αλέκα Παπαρήγα, ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική μάχη για το ΚΚΕ είναι διαρκής και όχι ευκαιριακή κάθε τέσσερα χρόνια στην προεκλογική περίοδο.
Η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ με άλλα κόμματα και δυνάμεις, συνέχισε η ίδια θα γίνει πραγματικότητα, θα πάρει σάρκα όσο πιο γρήγορα συντελεσθεί ο απεγκλωβισμός των λαϊκών στρωμάτων από την μέγγενη της δικομματικής εναλλαγής. Η πολιτική συμμαχία του ΚΚΕ με άλλες πολιτικές δυνάμεις θα έχει δύναμη, γιατί θα στηρίζεται στο κοινωνικό υπόβαθρο, δεν θα καθορίζεται από συμφωνίες κορυφών. Θα βασίζεται στην συμμαχία εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίας αγροτιάς. Στην επέκταση της συμμαχίας τους με τα κινήματα της νεολαίας και γυναικών που διεκδικούν λύσεις σε βάρος των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων”.

Η γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι κάνει “αυτό που της υπαγορεύει ο ιστορικός της ταξικός ρόλος, να υπηρετεί με συνέπεια, ανεξάρτητα από το επίπεδο της ικανότητάς της, το κεφάλαιο, ελληνικό, ευρωπαϊκό, διεθνές και συμπλήρωσε ότι και το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του στηρίζει αυτή την πολιτική, επαναλαμβάνοντας επίσης ότι μεταξύ τους τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν καμία διαφορά.
“Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ έχει διαφορετική και άλλη πολιτική, ανεξάρτητα της κριτικής που μας κάνουν, σημείωσε η κ. Αλέκα Παπαρήγα. Τουλάχιστον παραδέχονται ότι έχουμε ουσιαστικές διαφορές μεταξύ μας. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο ΣΥΝ γκρινιάζει με την πολιτική κριτική μας, την ίδια ώρα που αντί να μας κρίνει πρόταση προς πρόταση, προτιμά την καραμέλα του συντηρητισμού και δογματισμού. Εύκολη και ανέξοδη κριτική”.

Πάσχουν από…
μικρομεγαλισμό στον ΣΥΝ
Σχολιάζοντας δε όσα είπε ο κ. Αλαβάνος από το Βόλο πρόσθεσε “ Δεν χρειάζεται ο κ. Αλαβάνος να δανείζεται τα επιχειρήματα του Γιώργου Παπανδρέου.
Εμείς δεν προσφέρουμε καμία υπηρεσία ούτε στη Ν.Δ ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε όπως άλλοι το άγχος του κυβερνητισμού, ούτε μικρομεγαλισμό.
Ο ΣΥΝ έχει την πολυτέλεια της πολυγλωσσίας και προσαρμοστικότητας που τον καθιστά απολύτως ακίνδυνο για το σύστημα. Αυτό δεν είναι παρά καρικατούρα ανανέωσης. Το θέ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου