ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό για 4 μήνες συνταξιούχος στον Βόλο

χωρίς-νερό-για-4-μήνες-συνταξιούχος-στο-101127

Βρέθηκε λύση για την επανασύνδεση του σπιτιού του με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά αντιδρά η πρώην σύζυγός του και απειλεί με μηνύσεις

Χωρίς νερό επί τέσσερις και πλέον μήνες ζει 62χρονος Βολιώτης, τον οποίο πνίγουν τα χρέη εν αναμονή της σύνταξής του. Το δράμα του έγινε γνωστό, όταν τη Μεγάλη Παρασκευή ενημερώθηκε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία έσπευσε να του προσφέρει κάθε βοήθεια. Ανάμεσα στα άλλα και η επανασύνδεση του σπιτιού του με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, που όμως συναντά εμπόδιο στις αντιδράσεις της πρώην συζύγου του.

Για την ιστορία του 62χρονου γνωστός επαγγελματίας ενημέρωσε την κ. Μορφογιάννη ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής. Οπως έγινε γνωστό, ο 62χρονος, που ζει σε δικό του σπίτι περιφερειακά του Βόλου, έχει καταθέσει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη, μέχρι και σήμερα όμως δεν έχει λάβει ούτε καν την προσωρινή, για άγνωστο λόγο.

Εξαιτίας των οφειλών του, έχει γίνει διακοπή στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο νερό και ο ίδιος εξασφάλιζε λίγα τρόφιμα από γνωστούς του. Χαρακτηριστικό είναι ότι γειτόνισσα φροντίζει να του δίνει παγωμένα μπουκάλια νερού, τα οποία για τον ίδιο έχουν διπλή χρήση, χρησιμεύουν για τη διατήρηση των λιγοστών τροφίμων κι όταν ο πάγος λιώνει χρησιμοποιεί το νερό για να πλένεται!

Οταν η κ. Μορφογιάννη πληροφορήθηκε το δράμα του 62χρονου φρόντισε να έρθει σε άμεση επαφή μαζί του και να του προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια. Του έχει εξασφαλίσει το καθημερινό φαγητό, χθες του έδωσε ποσότητες τροφίμων και καθαριστικών, ενώ είχε έρθει σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργο Τόρη για την επανασύνδεση του σπιτιού του με το δίκτυο ύδρευσης.

Μέχρι και σήμερα όμως ο 62χρονος συνεχίζει να εφαρμόζει το σύστημα με τα παγωμένα μπουκάλια νερού, που του εξασφαλίζει γειτόνισσα. Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη η πρώην σύζυγός του όταν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις μετέβη στη ΔΕΥΑΜΒ και απείλησε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις σε περίπτωση που επανασυνδεθεί το σπίτι με το δίκτυο υδροδότησης. Στον λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ υπάρχει και το δικό της όνομα και η ίδια δεν… επιθυμεί την επανασύνδεση του σπιτιού με το δίκτυο προειδοποιώντας με μηνύσεις.

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από τη γειτονιά, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του 62χρονου και ζητά να του δοθεί νερό για να καλύπτει τις ανάγκες του σε προσωπική υγιεινή και καθαριότητα.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε με τα χέρια δεμένα. Για να γίνει επανασύνδεση του νερού χρειάζεται να υποβληθεί αίτηση στη ΔΕΥΑΜΒ, όμως υπάρχουν αντιδράσεις από την πρώην σύζυγο. Θα διερευνήσουμε τρόπους για δώσουμε λύση στο πρόβλημα του ανθρώπου», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου