ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Μαραβέγιας: Ανανεώνεται η απόσπαση νοσηλευτών από το Κ.Υ. Βόλου στο «Αχιλλοπούλειο»

κ-μαραβέγιας-ανανεώνεται-η-απόσπαση-ν-103192

Ερώτηση στον Β. Κικίλια για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου

Όπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό του γραφείο, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, απέσπασε σήμερα τη δέσμευση της διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΥΠΕ) ότι θα ανανεωθεί για ένα μήνα ακόμη η ενδυνάμωση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου με νοσηλευτές από το Κέντρο Υγείας Βόλου, ενώ παράλληλα κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ζητώντας ενημέρωση για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου με τακτικό προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές).

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικαλείται επιστολή του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, σύμφωνα με την οποία οι λειτουργικές απαιτήσεις του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου αυξήθηκαν, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού που καταβάλλουν όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ειδικότερα αναφέρει: «Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας καλείται να καλύψει μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα που περιλαμβάνει χωριά του ορεινού όγκου του Πηλίου και κοινότητες δύσκολα προσβάσιμες τη χειμερινή περίοδο (Κεραμίδι, Βένετο, Κερασιά), αλλά και μια μεγάλη περιοχή του κάμπου στα σύνορα με τον Νομό Λάρισας.

Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, γιατροί του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου μετακινήθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα πληρώματα ασθενοφόρων. Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου από τις έξι οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνον οι δύο (με μόνιμους οδηγούς), ενώ προσωρινά συνδράμουν ένας επικουρικός και μία υπάλληλος του ΕΚΑΒ με απόσπαση.

Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρά κενά στην 24ωρη κάλυψη του Κ.Υ Βελεστίνου με ασθενοφόρο, όπου κατά μέσο όρο μένουν 32 βάρδιες ακάλυπτες το μήνα.

Επειδή, οι προσωρινές μετακινήσεις προσωπικού και οι προσλήψεις συμβασιούχων δεν μπορούν να καλύψουν μακροπρόθεσμα τις ανάγκες των μονάδων υγείας του νομού, ερωτά τον υπουργό Υγείας:

1. Ποιες προσλήψεις τακτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών / ειδικοτήτων προγραμματίζονται για τα Κ.Υ της Μαγνησίας;

2. Ειδικότερα για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, αν σχεδιάζεται να διατεθεί άμεσα πρόσθετο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και να ενισχυθεί η στελέχωση του ασθενοφόρου του;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου