ΤΟΠΙΚΑ

Τρέχουν προθεσμίες για την Πυροσβεστική

τρέχουν-προθεσμίες-για-την-πυροσβεστ-404026

Την αισιοδοξία του ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και ότι στις αρχές του χρόνου ο Δήμος Βόλου θα είναι σε θέση να υπογράψει με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το συμφωνητικό για την παραχώρηση της δημοτικής έκτασης στη Νέα Ιωνία, στην περιοχή Μαχαιρίτσα, κοντά στο ύψος του Περιφερειακού, για την κατασκευή του νέου κτηρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Βόλο εξέφρασε χθες με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος.

Είμαι αισιόδοξος, λέει ο Αντιδήμαρχος Βόλου, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις από τους περιοίκους που αντιλαμβάνονται ότι η μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή τους θα έχει να προσφέρει τα μέγιστα στην προστασία της περιουσίας τους αλλά και των χορτολιβαδικών εκτάσεων που βρίσκονται ένθεν και ένθεν του Περιφερειακού. Η αισιοδοξία του κ. Μόσχου πηγάζει από το γεγονός ότι από τις επιδόσεις που έκανε στους περιοίκους ο δικαστικός επιμελητής τα μηνύματα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, αφού οι περισσότεροι, όπως λέει, επιδοκίμασαν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε έκταση που γειτνιάζει με τα διοικητικά όρια του Δήμου Νέας Ιωνίας για τη μετεγκατάσταση του σημερινού κτηρίου της υπηρεσίας που ασφυκτιά εδώ και δεκαετίες στην οδό Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ότι από τις 20 Δεκεμβρίου τρέχει η προθεσμία των 15 ημερών για υποβολή τυχόν ενστάσεων στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου, μετά την τελευταία δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης της υπηρεσίας στον ημερήσιο τοπικό Τύπο.

Μία ανακοίνωση στην οποία σημειώνονταν τα ακόλουθα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ αριθ.408/2011 απόφασή του προτείνει τροποποίηση σχεδίου πόλης στο Ο.Τ. 728 στην περιοχή «Μαχαιρίτσα» και συγκεκριμένα τον χαρακτηρισμό των οικοπέδων 02Ν και 04Ν ως «Χώρος Εγκατάστασης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» για την ανέγερση αποκλειστικά των εγκαταστάσεων της.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα γραφεία της υπηρεσίας, Τμήμα Σχεδίου Πόλης που στεγάζεται στο κτήριο Σπίρερ, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις τους σε δεκαπέντε ημέρες από την τελευταία δημοσίευση και επίδοση της ανακοίνωσης αυτής».

Σημειώνεται πως μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας που εκπνέει την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη η απόφαση θα πάει για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να πάρει υπογραφή από τη Γ.Γ της Περιφέρειας Καλλιόπη Γερακούδη.

Σημειώνεται πως τυχόν μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την οδό Κουμουνδούρου που βρίσκεται σήμερα η έκταση με το κτήριο θα περιέλθει στο Δήμο Βόλου, καθώς είναι δικαιούχος της έκτασης που τη δεκαετία του ΄50 παραχωρήθηκε στην Πυροσβεστική για τις ανάγκες λειτουργίας της υπηρεσίας στο Βόλο. Σε ανύποπτο χρόνο και μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης έχει δεσμευθεί ότι μετά την απομάκρυνση της Πυροσβεστικής από την οδό Κουμουνδούρου ο χώρος θα αποδοθεί για τις ανάγκες αναψυχής των κατοίκων που ζουν στο πυκνοδομημένο οικιστικά κέντρο του Βόλου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου