ΤΟΠΙΚΑ

ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

κυμα-φυγησ-στο-νοσοκομειο-βολου-404082

Νέο πλήγμα δέχεται το Νοσοκομείο Βόλου καθώς οι πολιτικές της κυβέρνησης οδήγησαν 50 εργαζομένους να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους για να λάβουν σύνταξη. Ο αριθμός αυτός θεωρείται ρεκόρ μιας και πέρυσι που είχαν συνταξιοδοτηθεί 32 εργαζόμενοι πολλές θέσεις και πολλοί τομείς είχαν μείνει με τεράστια κενά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Ο φόβος των περαιτέρω μειώσεων των μισθών, η ανασφάλεια που επικρατεί ακόμη και στο δημόσιο τομέα οδήγησαν σε μαζική σχεδόν φυγή τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Φούλη Τσιώμου χθες στο Γραφείο Κίνησης Εργαζομένων από το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι είχαν κατατεθεί δέκα αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενώ ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τις 50. Οι εργαζόμενοι υπηρετούν σε όλους τους τομείς του Νοσοκομείου, διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των συναδέλφων να λάβουν σύνταξη. Οι εποχές έχουν αλλάξει και ακόμη κι ένας δημόσιος υπάλληλος πλέον φοβάται για το εργασιακό του μέλλον. Ακούμε περί εφεδρείας, απολύσεων και όλα αυτά ανησυχούν τους εργαζομένους. Όταν λοιπόν έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια υπηρεσίας δεν περιμένουν άλλο και επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν» επεσήμανε η κ. Τσιώμου.

Το γεγονός αυτό της έκρηξης φυγής φέτος σε συνδυασμό με την συνταξιοδότηση 32 εργαζομένων το 2010 φέρνει αναταράξεις στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς την ίδια στιγμή οι προσλήψεις νέου προσωπικού, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν «παγώσει».

Η περσινή φυγή εργαζομένων από το Νοσοκομείο «ανάγκασε» τη Διοίκηση να μεταφέρει μέσα στο 2011 ορισμένους εργαζομένους από τα Κέντρα Υγείας του Νομού άλλοτε για μερικές ημέρες και για μήνες κι άλλες φορές χωρίς να υπάρχει ημερομηνία επιστροφής.

Πάγιο αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κι όχι εποχικών ή με σύμβαση Stage, οι οποίοι ναι μεν προσφέρουν, όμως δυστυχώς αποχωρούν γρήγορα αφήνοντας ακάλυπτες θέσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου