ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο στο μέταλλο την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιανουαρίου

συλλαλητήριο-στο-μέταλλο-την-ερχόμεν-404102

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε ημερομηνία που θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα αποφάσισε το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» προκειμένου όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση να αναδειχτούν τα σοβαρά προβλήματα στον κλάδο του μετάλλου. Παράλληλα διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5 Γενάρη στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του απευθύνεται ιδιαίτερα στους εργάτες στα άλλα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο Βόλο και το Βελεστίνο, υποστηρίζοντας ότι «στην πράξη χρησιμοποιούνται ως απεργοσπαστικός μηχανισμός απέναντι στους απεργούς του Ασπρόπυργου» και τους καλεί «να ξεπεράσουν δισταγμούς, φοβίες και ταλαντεύσεις. Να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους στον Ασπρόπυργο. Να διαλέξουν τον τίμιο αγώνα» σημειώνοντας επίσης ότι αν σήμερα ο Μάνεσης δε μείωσε παραπέρα τα μεροκάματα στα εργοστάσια του Βόλου, αυτό οφείλεται στον αγώνα των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου.

Το Συνδικάτο εκτιμά ότι από 1ης Ιανουαρίου θα γενικευθούν οι απόπειρες για μείωση μισθών αλλά και για να περάσουν την εκ περιτροπής εργασία. «Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι έρχεται η σειρά μας! Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται «ήσυχος» και «εξασφαλισμένος»! Αν δεν οργανώσουμε σήμερα μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης, αύριο θα είναι πολύ χειρότερα. Να σηκώσουμε ανάστημα, να ξεπεράσουμε το φόβο, να συγκρουστούμε οργανωμένα με την εργοδοτική τρομοκρατία» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος το Συνδικάτο θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, 3 Γενάρη, στις 6:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου γενική συνέλευση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου