ΤΟΠΙΚΑ

Kάλαντα, χοροί και παραδοσιακές γεύσεις από τη Μ. Ασία και την Ανατολική Ρωμυλία

kάλαντα-χοροί-και-παραδοσιακές-γεύσει-404620

Με κάλαντα και χορούς από την Μικρά Ασία και την Ανατολική Ρωμυλία συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου υπό τον τίτλο «Στις Γιορτές Όλοι μαζί».

Μετά τους Πόντιους και τους Κρήτες τη «σκυτάλη» παίρνουν οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι» και του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας, οι οποίες θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, ενώ μικροί και μεγάλοι χορευτές θα χορέψουν χορούς της Μ. Ασίας και της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου και όσοι την παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές γεύσεις με πίτες και κρασιά, τα οποία θα προσφέρουν για το καλό του νέου χρόνου ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου και ο Σύλλογος Μακεδόνων Ν. Μαγνησίας.

Αμέσως μετά, περίπου στις 7.30 μ.μ. στον ίδιο χώρο, το σκηνικό αλλάζει εντελώς, καθώς θα ακολουθήσει εκδήλωση με ρυθμούς τζαζ μουσικής από το συγκρότημα «QUARTET TO JAZZ». Οι συντελεστές του συγκροτήματος, έμπειροι μουσικοί με πολυετή και έντονη δραστηριότητα στην μουσική σκηνή του Βόλου, όπως ο Βαγγέλης Χάνος (μπάσο) Δημήτρης Δεμίρης (κιθάρα) Γιώργος Κερασιώτης (ντραμς) και Φάνης Παναγιωτόπουλος (σαξόφωνο), θα παρουσιάσουν ένα γιορταστικό ρεπερτόριο με τα τζαζ στάνταρντς, αλλά και άλλα ακούσματα που ενορχήστρωσαν για τους λάτρεις της τζαζ και όχι μόνο, ειδικά για την πρωτοχρονιάτικη αυτή ανοικτή εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου περιλαμβάνεται επίσης παράσταση αφήγησης παραμυθιών από τον Δημήτρη Β. Προύσαλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αχίλλειον (αίθουσα Νίκος Κολοβός) στις 7:30 το απόγευμα με τίτλο «Κι αυτό θα περάσει: Ιστορίες της υπομονής, της απαντοχής και της ελπίδας». Πρόκειται για παραμύθια σοφίας που διασώθηκαν μέσα απ’ τις προφορικές παραδόσεις των λαών του χθες και που μπορούν να δίνουν κουράγιο στους ανθρώπους του σήμερα, λόγια βάλσαμο στα αδιέξοδα της ζήσης μα και χαμόγελο ζεστό σύντροφο στο δρόμο της ζωής. Τι μήνυμα κρύβει η ιστορία του βεζίρη που ζήτησε να φάει ένα λουκούμι με φιστίκι, τι γράφει ένα δαχτυλίδι που αλλάζει τη ζωή αυτών που το φοράνε, τι κάνει μια πετρόσουπα να γίνεται τόσο νόστιμη και ξεχωριστή; Αυτές και πολλές άλλες ιστορίες θα ακουστούν για παιδιά, εφήβους και ενήλικο κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου