ΤΟΠΙΚΑ

Σε ντέρμπι εξελίσσονται οι εκλογές

σε-ντέρμπι-εξελίσσονται-οι-εκλογές-851206

Εκλογές «ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προμηνύονται με βάση τα αποτελέσματα που καταγράφονται σε μετρήσεις στη Β Αθηνών. Μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφή και υπολογίσιμη στροφή υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια «που βγάζει κυβέρνηση».
Όπως αναφέρεται το τελευταίο διάστημα έχουν διεξαχθεί μετρήσεις, κυρίως για λογαριασμό υποψηφίων της ΝΔ στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, οι οποίες αποτυπώνουν τη φθορά που επιφέρει στο κυβερνών κόμμα το σκάνδαλο -κυρίως- των ομολόγων.
Η μετακίνηση ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ υπερβαίνει το 7%, στοιχείο που προβληματίζει έντονα τη Ρηγίλλης, ενώ η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται από 4%-6%.
Στα συρτάρια της Ρηγίλλης και του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχουν μετρήσεις που αποτυπώνουν την εικόνα στη Β Αθηνών με βάση τις οποίες η ΝΔ καταγράφει σοβαρές απώλειες στους περισσότερους ποιοτικούς δείκτες.
Βέβαια το πιο ανησυχητικό στοιχείο για την κυβέρνηση είναι ότι ακόμη και στις δημοσκοπήσεις που γίνονται σε ιδιαίτερα κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας καταγράφεται σε σημαντικό βαθμό απορρύθμιση της βάσης της ΝΔ και μετακίνηση προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ορισμένες περιοχές, ειδικά σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας, και στο ΛΑOΣ.

Δημοσκόπηση της Metron Analysis
Προβάδισμα 1,4% δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ η πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην Ημερησία του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4%, το ΠΑΣΟΚ 32%, το ΚΚΕ 6,8%, ο ΣΥΝ 3,6% και ο ΛΑΟΣ 4,4%.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 47,7% των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, έναντι 47,3% που προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 25,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη των πολιτών για το θέμα των ομολόγων. Το 61,2% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η πρόταση της JP Morgan για επαναγορά του ομολόγου δεν ακυρώνει τις όποιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, ενώ το 44,7% των πολιτών εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων το διάστημα 30-31 Μαΐου 2007 σε δείγμα 1.000 πολιτών άνω των 18 ετών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου