ΤΟΠΙΚΑ

Βοήθεια για τους Μεσογειακούς Αγώνες

βοήθεια-για-τους-μεσογειακούς-αγώνες-851206

Κοινή επιστολή προς τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιάννη Αλαβάνο, ζητώντας τη στήριξη στην προσπάθεια ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που διεκδικούν ο Βόλος και η Λάρισα, απέστειλαν οι πρόεδροι του ΤΕΕ Μαγνησίας και Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, κ.κ. Σωκράτης Αναγνώστου και Ντίνος Διαμάντος.
Οι δύο πρόεδροι, που είναι μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης των 17ων Μεσογειακών Αγώνων, ζητούν την ενεργή στήριξη του Κεντρικού ΤΕΕ στην κοινή προσπάθεια, προτείνοντας τη συμμετοχή του και στην Πολιτιστική Μεσογειάδα του 2013.
Ειδικότερα στην επιστολή προς τον κ. Αλαβάνο τονίζεται:
«Όπως έχετε πληροφορηθεί ο Βόλος και η Λάρισα διεκδικούν με αξιώσεις την κοινή διοργάνωση των 17ων Μεσογειακών Αγώνων το 2013. Η πρώτη στα χρονικά κοινή πρόταση Λάρισας-Βόλου (μετά την κοινή πρόταση των ΤΕΕ Μαγνησίας και Κ/Δ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ 2007 -2013), που εμπεριέχει πολλαπλούς συμβολισμούς, και ο πολύ καλός φάκελος υποψηφιότητας, αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία επικράτησης του διπόλου Βόλου – Λάρισας εναντίον ενός ισχυρού αντιπάλου, της Πάτρας στη πρώτη και εσωτερική φάση για την ανάδειξη της υποψήφιας περιοχής για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Πλέον ο φάκελος του Θεσσαλικού διπόλου έχει σταλεί από τις 30 Ιουνίου του 2006 στην Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων η οποία θα επιλέξει τη διοργανώτρια πόλη στις 27 Οκτωβρίου του 2007. Εμπρόθεσμος φάκελος υποψηφιότητας έχει κατατεθεί εκτός από το δίπολο Βόλου – Λάρισας, και από τις πόλεις Ριέκα της Κροατίας και Μυρσίνα της Τουρκίας.
Να σημειώσουμε ότι στις 16-17 Ιουνίου 2007 στο Κάιρο συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ, όπου θα γίνει παρουσίαση των τριών φακέλων των υποψήφιων πόλεων (Βόλος- Λάρισα, Ριέκα, Μερσίνα).
Οι Μεσογειακοί Αγώνες, διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, κατά το έτος που ακολουθεί το έτος τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Θεωρούμε περιττό να αναφέρουμε τα οφέλη που θα προκύψουν για την χώρα μας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ειδικότερα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε κατασκευή έργων υποδομής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη σε μια ενδεχόμενη ανάληψη των αγώνων, θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα αντίστοιχα των Ολυμπιακών Αγώνων, που φιλοξένησε ο Βόλος το 2004.

Συνάδελφε πρόεδρε,
Ηδη στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, συμμετέχουν οι πρόεδροι των δύο περιφερειακών τμημάτων ΤΕΕ (Μαγνησίας και Κεντροδυτικής Θεσσαλίας), τα οποία έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις μέχρι σήμερα εξέλιξη του εθνικής σημασίας θέματος.
Θεωρούμε ότι το Κεντρικό ΤΕΕ πρέπει να σταθεί αρωγός στην συγκεκριμένη προσπάθεια και εκτός από την στήριξη που πιστεύουμε ότι θα έχουμε από μέρους σας, ζητάμε να αναλάβετε πρωτοβουλία αποστολής ενημερωτικής επιστολής και ειδικών εκδόσεων τις οποίες θα σας χορηγήσουμε προς τους φορείς της Μεσογείου με τους οποίους συνεργάζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε να στηρίξουν το κοινό μας εγχείρημα.
Ακόμη μέσα από το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα WIND – CHIME, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο μπορούμε να οργανώσουμε τη συμμετοχή μας στην Πολιτιστική Μεσογειάδα του 2013, αναδεικνύοντας την τεράστια σημασία της προστασίας των μνημείων και των κατασκευών της περιοχής της Μεσογείου, αξιοποιώντας τις νέες τεχνικές, μεθόδους και υλικά.
Σας ενημερώνουμε ότι στους Μεσογειακούς Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι χώρες που βρέχονται από τα νερά της Μεσογείου. Αυτές είναι 20 στις οποίες έχει προστεθεί και το Σαν Μαρίνο, αλλά δεν περιλαμβάνονται το Ισραήλ και η Παλαιστίνη.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,» καταλήγει η επιστολή των κ.κ. Αναγνώστου και Διαμάντου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου