ΤΟΠΙΚΑ

Στελέχωση του Κ.Υ. Αργαλαστής με πλήρωμα ασθενοφόρου

στελέχωση-του-κ-υ-αργαλαστής-με-πλήρωμ-121358

Ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος

Τη στελέχωση του Κ.Υ. Αργαλαστής με πλήρωμα ασθενοφόρου ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με αναφορά προς τον υπουργό Υγείας, μετά από επιστολή που έλαβε από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μ. Μιτζικό.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει, «το Κ.Υ. Αργαλαστής διαθέτει ένα μόνο ασθενοφόρο, ενώ η έλλειψη οδηγών και πληρώματος έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες και να παρεμποδίζεται η διακομιδή ασθενών. Αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. Αργαλαστής εργάζονται τρεις υπάλληλοι με την ειδικότητα του πληρώματος ασθενοφόρου, οι δυο εκ των οποίων προέρχονται από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα η απασχόλησή τους να είναι μόνο πρωινή. Κατά συνέπεια, οι υπόλοιπες βάρδιες θα πρέπει να καλυφθούν από έναν υπάλληλο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στις διακομιδές ασθενών, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η επισκεψιμότητα στην περιοχή αυξάνεται. Ως εκ τούτου, η στελέχωση του Κ.Υ. Αργαλαστής με τους απαραίτητους οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου είναι επιτακτική ανάγκη για την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου».

Εξάλλου, ο κ. Μπουκώρος, με αναφορά προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζήτησε την παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές που είναι μέλη τρίτεκνων οικογενειών, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους στην τηλεκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου